OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Kaya’dan kadın çiftçiler günü mesajı
    • 16 Ekim 2021 - 09:22:05

Osmaniye Ak Parti Milletvekili İsmail Kaya Dünya Kadın Çifçiler Günü sebebiyle basın bülteni yayınladı. Kaya açıklamasında,

Kadınlarımız hayatın her alanında, evde, işte, tarlada varlık gösteriyor . Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınımız var. Öyle ki, vatan savunmasında dahi ön saflarda yerlerini alıyorlar.

Her ne kadar bugün ‘çalışan kadın’ tanımı yaygın şekilde kullanılsa da, aslında tarihimizde kadın söz konusu olduğunda çalışan-çalışmayan ayrımı hiç olmamıştır. Kadın her zaman üretim hayatının içinde bulunmuş, ailesinin yüküne omuz vermiştir. Bugün de şehir hayatında olduğu gibi kırsal alanda da, kadınlarımız el emekleri ve alın terleriyle yaşamın zorluklarını paylaşmaktadır.

Girişimcilik dendiğinde akla hep şehir ortamı gelir. Oysa girişimcilik, kırsal alanda yaşayan kadınlarımız için de geçerli bir sıfattır.

Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, kaynakları etkin ve verimli kullanan, bulunduğu çevreye rol model olan kadınlar, gelecek adına umudumuzu artırıyor. Kadın elinin değdiği her iş, değer kazanıp bereketleniyor. Şu bir gerçek ki, kadınlar yaptıkları işe yüreklerini koyuyorlar. Tarım gibi ülkemizin önemli konularından birinde kadın çalışkanlığının ayrıca çok değerli olduğuna inanıyorum.

Kadının alın teri, toprak için de bereketin kaynağıdır. Toprak cömerttir, asla geri çevirmez, aldığının fazlasını verir.

Toprağın emektarı kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Çalışkanlıkları, gayretleri ve girişimci özellikleriyle umudumuzu besliyorlar. Türkiye’nin geleceğine büyük yatırım yapıyorlar. Bilgi ve becerilerini geliştirme, tarımsal ürünleri markalaştırma yolunda gücümüze güç katıyorlar.

Her zaman yanlarında olacağımız, her koşulda destekleyeceğimiz, üretimimizin, kendi kendimize yeter olabilmenin teminatı olan, toprak dostu kadın çiftçilerimiz ve tüm çiftçilerimizin 15 Ekim Kadın Çiftçiler- Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum. El ele vererek ülkemizi tarımda en ileriye taşımayı sürdüreceğiz.” İfadelerinde bulundu.

 

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz