“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

KADİRLİ’DEN BİR EMEKÇİ KADIN,SİMİTÇİ HANİFE DUĞA GEÇTİ…
    • 24 Eylül 2020 - 11:45:02


Onu Belediye Meclis üyesi olduğum 2015 yılında tanıdım. Tanıdığım gün hayran oldum ve sayesinde simite alıştım. Beni tanıyan herkes çok iyi bilir ki en sevdiğim yiyecekler arasında başta ayran simit gelir.
Emekçi kadın Hanife Duğa hanım 1980 yılında eşiyle mutlu bir evlilik yapmış. Önceleri ev temizliğinde çalışmış. En küçük oğlu simit satmak isteyip yapamayınca ben yapacağım o halde diyerek başlamış simit satmaya. O günden sonra Kadirlinin simitçi Hanife hanımı olarak tanınmış.
Her gördüğümde Simitlerini alır sohbet ederdik onunla. Çalışkan güçlü bir kadındı. Eşi bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ve onu kendisinin çalıştırdığını düşündükleri için çevreden tepkiler aldığını söyledi. Hatta eşi Hanife hanım ona “bu sözlere aldırma sabırlı ol geçer, unutulur” diyormuş hep. Aslında çalışmayı çok seven Hanife hanım kendi zevki ve isteğiyle çalıştığını, onun çalışmış olduğu simit fırınından da duymuştum.
Hanife hanım, 3 çocuk annesi emekçi kadın sadece simit satarak oturmuş oldukları müstakil evin yapımında büyük katkı sağlamış.
Sene 2016 Kadirli Kadınlar Meclisi olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğimizde Kadirli Belediyesi destekleriyle onu yılın kadını seçmiştik. Çok mutlu olmuştu.Artık her programımıza davet ediyor birlikte eğlenceler, Kadınlar Matineleri düzenliyorduk.
Bir süre sonra onu göremeyince ve telefonuna ulaşamayınca eşini aradım ve acı gerçeği öğrendim. Sürekli simit satarken yapmış olduğu hareketlerin beyninde tümör oluşmasına sebep olduğunu öğrendim. Artık zorlanıyordu ama çalışmaktan vazgeçmiyordu.Hatta doktorunun tüm uyarılarına rağmen simit satmaktan vazgeçmeyip ,ölmeden önce evinin üstüne oğlunun oturması için de bir kat yaptırılmasını sağlamıştı.
Hastalığı ilerledikçe yatağa düşmüş çalışamaz olmuştu artık. Biz @kadirlikadınlarmeclisi olarak onu sürekli ziyaret ederek moral vermeye çalıştık. Gazetelere bakmayı çok seviyordu. Ona kendisiyle ilgili basında çıkan gazeteleri getiriyorduk.Bir kez daha gazetede resminin çıkmasını çok istemişti ama olmadı, bunu sağlayamadık. Yaşasaydı şimdi bu habere çok mutlu olurdu eminim.Bir gönül inceliğidir insana değerli olduğunu hissettirmek.
17 Şubat 2017 yılında eşi beni arayarak onu kaybettiğimizi söyledi. Büyük bir üzüntüyle cenazesine katıldık ve ölümünden bu yana her yıl onu anma etkinliği düzenlemeye çalıştık. Hala kalbimizde ayrı yeri var. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
Ölümden sonra da ismini yaşatmak için Kadirli Belediyesine bir önerge yazmıştım.O dönem çok zorlu bir mücadele oldu ve tek oy farkıyla Hanife Duğa hanımın adını eşinin istediği bir sokağa verilmesini sağlamıştım.
Bu fikir için o dönem sürekli yayınlar yapan Yerel basın mensubumuza teşekkürlerimi gönderiyorum.Oy veren Kadirli Belediye Başkanım ve tüm Meclis Üyesi arkadaşlarıma buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Onun adı artık en sevdiği sokakta yaşayacak.
Son olarak eşinden aldığım bilgilere göre Hanife hanımın 38 yıllık evlilikleri boyunca hep çalıştığını çok sabırlı bir kadın olduğunu öğrendim. Hatta eşi Veli Bey onun için şöyle söyledi: “Tüm dünyayı gezsem bu kadar şerefli namuslu çalışkan ve sabırlı bir kadın daha bulamam”
Haftaya görüşmek dileğiyle tüm emekçilere saygılar selamlar sunuyorum. Kadirli Kadınlar Meclisi üyesi Ayfer Türkmenoğlu hanıma , Ayrıca tüm üyelerime sevgi ve selamlar yolluyorum.Umut yoldaşınız şansınız bol olsun.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz