DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

KADİRLİ’DE KAYA MEZARLAR GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR
    • 3 Ağustos 2020 - 20:35:25

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Roma Nekropolü ve kaya mezarları gün yüzüne çıkarılıyor.
İlçede Bağ Mahallesinde Roma Nekropolü ve kaya mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi projesi kapsamında gün ışığına
Çıkarılmaya başlanan Roma dönemine ait kaya mezarların turizme kazandırılması hedefleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü´nün izniyle kaya mezarları alanında yapılan çalışmalarda Nekropol o dönemin kültürü ve gelenekleri hakkında önemli veriler veriyor.
KAYA MEZARLAR GEÇMİŞ TARİHE IŞIK TUTACAK
Dönemin ileri gelen devlet adamı ve aristokratlarının defnedildiği tahmin edilen ve yer yer definecilerin talanına uğrayan kaya mezarlarında çalışmalarının tamamlanmasının ardından turizme kazandırılması hedefleniyor.
Milattan sonra ikinci ve 3. Yüzyıl Roma dönemine ait olan bölgede Toplamda 200 civarı kaya mezarı olduğunu tahmin ediliyor.Kazı alanında geç dönemlere ait ortaçağ dönemi mezarlarına da rastlanıldığı görülüyor.Mezar girişleri ortalama 7-8 basamakla 1 metre genişliğinde merdivenlerle Kaya mezarına giriş sağlanıyor.İç hacmi ise 2 metre derinlik ve 6 metre kare genişliğinde ve içerisinde de ortalama 3 ceset bulunuyor.
O dönem kazı alandaki kireç taşları oyularak mezarların özenle şekillendirildiği ve bu nekropol alanda flaviopolis kentinin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Kaya mezarlarından oluşan alan olarak göze çarpıyor.
Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve Kadirli İlçe Kaymakamı Ahmet Arık, kazı alanını ziyaret ederek İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torundan yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Durmuşoğlu,Türkiye’nin ilk açık hava müzesi UNESCO dünya kültür miras geçici listesine giren Karatepe Aslantaş Müzesi , Çukurova’nın Ayasofyası olarak nitelendirilen Ala cami,dere mahallesinde ki mozaikli taban alanı ile kazısı yapılan nekropol alan ile birlikte tarım kenti olan ilçenin Turizm bölgesi olarak da anılacağını belirti.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz