OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

. Kadirli Uluslararası Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivali” düzenlenecek
    • 8 Mayıs 2022 - 19:37:00

“1. Kadirli Uluslararası Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivali” düzenlenecek


Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF)ve Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KA-VAK) işbirliğiyle “1. Uluslararası Kadirli Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivali” yapılacak.
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Adana Şubesi Başkanı Emine Varmış, Kadirli Belediyesi salonunda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kadirli Kaymakamlığı ve Kadirli Belediyesi sponsorluğunda 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale yerli ve 7 ülkeden 6 akraba topluluğundan 100’den fazla şair, yazar, ses ve saz sanatçısı ile ressamların katılacağını söyledi.
Festivalin amacının Kadirli’yi ve UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici listesinde yer alan Karatepe Açık Hava Müzesi’nin Türkiye ve dünyada tanınırlığını artırmak olacağını ifade eden Varmış, şöyle konuştu:
“Yoğun yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenecek olan festivalimizin teması ‘UNESCO Yolunda Karatepe’ olarak belirlendi. Festivalimiz, Kadirli’deki tüm kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partilerin ilçe örgütleri, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları, Kadirli halkı ve sponsorlarımız tarafından desteklenmektedir.
Kadirli festivali programı kapsamında gerçekleşecek olan renkli kortej yürüyüşü, kostüm yarışması, konserler, resim ve fotoğraf sergileri, piyano resitali, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatro grubu, gençlik korosu konseri ve tüm diğer etkinliklerin yüksek katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.
Ayrıca festivale yurtdışından katılacakların sanatçı kimlikleri yanında, akademisyen, milletvekili ve iş insanı gibi farklı kimliklerinin olması nedeniyle bu ülkelerle sosyal, kültürel ve ekonomik bağların güçlendirilmesi hedefleniyor.”
Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise festivalin ana sponsoru olmaktan ve Kadirli’de düzenlenmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek, “Karatepe Açık Hava Müzesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici listesinde yer almasında KA-VAK’ın çok büyük çabası oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kadirli’nin kültür ve sanat alanında tanıtımına önemli katkısı olacak 1. Uluslararası Kadirli Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivali’ne herkesi davet ediyoruz. İlerleyen yıllarda festivalimizi daha da genişleterek karnaval şeklinde yapmayı planlıyoruz.” dedi.
Toplantıya, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, Belediye Başkanı Yardımcısı Hakan Semercioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, Kadirli Kadınlar Meclisi Başkanı Emel Erkayıran, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı. Menderes Özat

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz