KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

KADİRLİ TURPU “COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ” ALDI.
    • 9 Eylül 2020 - 20:44:04

Türkiye’nin turp ihtiyacının yüzde 70’inin karşılayan Kadirli Turpu, coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Kadirli Ticaret Borsası’nın tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onandı.
AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu Kadirli Turpu coğrafi işaret belgesi tescili belgesinin onaylanmasıyla ilgili şunları kaydetti:
“Kadirli’nin meşhur turpu, Kadirli Ticaret Borsasının 2018’de Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru sonucunda 4 Eylül 2020 tarihinde coğrafi işaret belgesinin tescillenmesiyle Osmaniye’nin tescilli ürün sayısını 2’ye çıkardı.
Osmaniye’mizin sahip olduğu değerlerin tanıtımını sağlamak ve kenti markalaştırmak adına sevindirici bu gelişmeyi sizlerle paylaşmanın onur ve gururunu yaşıyorum, İnşaAllah en kısa zamanda Osmaniye’mizin sahip olduğu özel ürünlerimizin de tescillendiğini görürüz. Kadirli Turpu’nun tescil edilmesiyle ürünümüz hem korunacak hem de bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılacak.
Peki ya coğrafi işaret tescili nedir?
Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir. Coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanır.
Coğrafi işaret tescili yöresel değerleri koruyarak onların sonraki nesillere aktarılmasını da sağlar. Kadirli’de yüzyıllar öncesinden kalan mozaiklerde bile insanların elinde bulunan turplar sadece bir tarım ürünü olarak kalmayıp kültürel bir unsura da dönüşmüştür. Bu sebepten hem yerel değerleri korumak hem de şehirleri tanıtmak adına bu tescil son derece önemlidir. Osmaniye’ye mal olmuş ve kültürel geçmişine dahil olan yer fıstığı ve turp tescillerinin devamının gelmesi için çalışmalarımız devam edecektir.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz