DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık’tan önemli uyarılar..
    • 5 Mart 2021 - 07:01:47


Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık’tan önemli uyarılar..
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre “çok yüksek riskli” iller arasında bulunan Osmaniye’de, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, “Esnaflarımız için, sağlıkçılarımız ve halkımız için kurallara daha çok dikkat ederek mavi kategoriye girmemiz gerek. Bunun için 1 ay dişimizi sıkıp eş dost ve akraba ziyaretlerini yapmayalım. Yaptığımız analizlerde bulaşın yüzde 80’inin ziyaretlerden bulaştığını görüyoruz. Lütfen evde kalalım ve kurallara riayet edelim” değerlendirmesinde bulundu.
Arık, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yaptığı açıklamada, Kovid-19 haritasında Osmaniye’nin kırmızı kategoride olduğunu belirterek, bulaşın en çok ev ortamında eş dost ve akraba ziyaretlerinden dolayı artığını belirtti.
Yeni Tip Koronavirüs ile en etkin mücadele edeceklerini ve denetimleri sıklaştıracaklarını ifade eden Arık, şunları kaydetti:
” Sağlık Bakanlığımızın hazırladığı Kovid-19 haritasında Osmaniye’miz ne yazık ki kırmızı kategorideki iller arasında yer alıyor. Ülkemizde virüsün görüldüğü günden bu yana en etkin mücadele veren iller arasında ilk 10’da iken bir anda vaka artışının en çok artış gösterdiği iller arasında girdik. Hal böyle olunca kapalı olan açılmayı umut eden esnaflarımız açılamadı. Esnaflarımız için, sağlıkçılarımız ve halkımız için kurallara daha çok dikkat ederek mavi kategoriye girmemiz gerek. Bunun için 1 ay dişimizi sıkıp eş dost ve akraba ziyaretlerini yapmayalım. Yaptığımız analizlerde bulaşın yüzde 80’inin ziyaretlerden bulaştığını görüyoruz. Lütfen evde kalalım ve kurallara riayet edelim. Mavi kategoride olan illerimizde eğitim öğretim tam zamanlı olarak açıldı. Osmaniye’mizde ise belirli sınıflar ve saatler dahilinde eğitim öğretim başladı. İlimizde ve ilçemizde hastanelerimiz dolup taşmadı. Yoğun salgına müsaade etmedik. Virüs ilçemizde yatay bir seviye de seyretti. Koronavirüs salgınını en aza indirmemiz gerekiyor. Bunun için ciddi tedbirlerimiz var. Herkesin daha dikkatli olmalı ve kırmızı kategorideki yerimizi önce sarıya sonra ise maviye çevirmemiz gerekiyor. Çünkü böyle devam ederse ne esnaflarımız rahat bir nefes alacak ne de öğrencilerimiz okullarına tam zamanlı kavuşabilecektir. Lütfen kurallara riayet edip ziyaretlerimizi kısıtlayalım.”
Kadirli İlçe Sağlık Müdürü Dt. Ayşe Bozkurt ise Kadirli’de akraba ziyaretine gelen bir kişinin 15 kişiye virüs bulaştırdığını belirterek, bunlardan bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Toplantıya, daire müdürleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı..

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz