“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

 KADİRLİ İLÇE TARIMDAN ZEYTİN ÜRETİCİLERİNE ÖNEMLİ UYARI
    • 16 Mayıs 2019 - 08:50:53

Kadirli ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri  zeytin üreticilerini zeytin hastalıkları ve zararlıları konularında önemli uyarılarda bulundu.

Zeytine zarar veren sağlıklı ve kaliteli ürün elde edilmesini engelleyen ve ekonomik öneme sahip birçok hastalık ve zararlı bulunduğunu bununda zamanında ve doğru bir şekilde mücadele ile yapılması gerektiği belirtildi.

İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Murat Kuru,Mantari  hastalıklar,Zeytin güvesi,halkalı leke,akdeniz sineği,zeytin kurdu,zeytin kabuklu biti ve bunun gibi zararlılarla mücadelede zamanında ve geç kalınılmaması gerektiğinin altını  çizerken, yabancı ot için kimyasal mücadele önermediklerini söyledi..Kuru ayrıca zeytinde sulamanın önemli olduğunu  sulama imkanı olanlara ise damlama sulamayı tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir’de  zeytinin artık Kadirli’de büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek,  Zeytin eken çiftçilerimiz şimdi para kazanmaya başladı. Çiftçilerimiz zeytincilikte büyük bir mesafe kat etti .Üreticilerimiz kaliteli ürün yetiştirdiklerinde hem aile hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını dile getirerek, Zeytin üretimi, yöremizde en önemli geçim kaynaklarından biri haline gelmiştir dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz