OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

İSTANBUL İZLENİMLERİ ….
    • 2 Kasım 2022 - 18:48:53

Merhaba çok değerli okurlar,

 

Osmaniye’yi Tanıtma Derneği olarak İstanbul’da çok önemli bir etkinliğe imza attık. 30 Ekim 2022 Pazar günü TCDD Tesisleri’nde yaklaşık 200 hemşehrimizle buluşup sabah kahvaltısı yaptık. Aynı gün İstanbul Anadolu Yakası Şubesi olarak hizmet verecek olan Kartal Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Şubesi’ni hizmete açtık. Daha sonra Kartal Neyzen Tevfik Meydanı’nda halka Osmaniye Fıstığı dağıttık. Diğer gün ise, sabah Kadıköy İskelesi’nde, öğleden sonra ise, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda İstanbullular’a Osmaniye’yi tanıtıcı broşürler, Osmaniye Fıstığı, Osmaniye Kömbesi ve Osmaniye Fıstığı anahtarlığı dağıttık.

 

Osmaniye’mizin tanınmadığını maalesef orada da gördük. Bize sorulan “nerenin ilçesi?”, “Nerenin kasabası?” ve “Nerenin köyü?”.

 

Oysaki Osmaniye 1996 yılında il olmuş ve Türkiye 80 plakalı, ve 80. Vilayetidir. 26 yıldan bu yana Osmaniye tanınmamışsa bu bizim suçumuz değil, bizi yönetenlerin suçudur.Yazık değil mi? Bu kadar eski bir vilayet neden tanınmaz? Bir kentin tanınması turist çekmesi ve ekonomisinin gelişmesi için çok önemli bir etkendir.Osmaniye’nin tanınması için bizden başka çalışan var mı? Yok olmazda. Osmaniye sıcak koltuklarda oturularak tanıtılamaz.

 

Bizler Osmaniye’yi Tanıtma Derneği olarak kentimizin tanınması için canla-başla çalışıyoruz. Ancak bizim çalışmamıza bile duyarsız davranılması kabul edilebilir bir durum değildir. Dernek olarak, bizde pes edene kadar bir şeyler yapmaya devam edeceğiz. Eğer bir usanır ve bıkarsak çekiliriz bir kenara.

 

Öte yandan Osmaniye tanınmadığı gibi, çok da sahipsiz bir vilayet destek asla yanılmayız. Osmaniye’nin hiçbir olayında olmayan ünlülerimizi(!) İstanbul’da da yanımızda göremedik. Şaşırdık mı? Asla şaşırmadık. Kendi doğup büyüdüğü yere zerre kadar faydası olmayan bizim hemşehrimizde olamaz. Ne oldu yani, onlar gelmedi de biz etkinliğimiz yapamadık mı? Zaten bir daha bir etkinlik yaparsak, onlardan çok uzak duracağız. Onlardan Osmaniye’ye gelecek fayda gelmesin. Biz kendi göbeğimizi kesmesini biliriz. Osmaniye’yi Tanıtma Derneği’nin İstanbul’da yaptığı etkinlik aldığımız geri dönüşümlerden yola çıkarsak fazlası ile amacına ulaşmıştır.

 

Birkaç kelimede ulusal TV ve gazetelere etmek istiyorum.

 

Bir kenti tanıtmak için var gücü ile çalışan bizleri Kanal 7, Ülke Tv ve İHA hariç görmez den geldiniz. Bende bir gazeteci olarak sizlere şu söylemek istiyorum. İstanbul’daki yaralamalı trafik kazasını bile çok geniş bir şekilde yayınlarken, bizim 30 bin adet dağıttığımız hediye nasıl haber olamaz, anlamak mümkün değil?

 

Sonuç olarak, ne kimseye kırgınız, ne de dargın. Herkes kendine yakışanı yapar. Ben Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Avrupa Yakası Şube Başkanı Dursun Donbaloğlu’na, Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Anadolu Yakası Şube Başkanı Mehmet Zeki İşbilir’e, bizi yalnız bırakmayan aslan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Türkiye’de yaşayan 85 milyon insan Osmaniye’nin vilayet olduğunu öğrenene kadar hep birlikte çalışacağız.

Bahri Çolpan

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz