OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

İSPİRLER ZİRAİ DRONE TANITIM TOPLANTISI KADİRLİ’DE YAPILDI
    • 15 Eylül 2022 - 07:35:35

İSPİRLER ZİRAİ DRONE TANITIM TOPLANTISI KADİRLİ’DE YAPILDI
İspirler Zirai Drone tanıtım toplantısı Kadirli’de yapıldı. Çadır Restorantta düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, kamu kurum ve kuruluşları ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Firma Sahibi Fatih İspir, konuklarına hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Bir yıl kadar önce kurduğumuz Ar-Ge şirketimizin ilk tanıtım toplantısını Kadirli’de yapıyoruz. Doğduğum, büyüdüğüm şehir olan Kadirli bu ilk lansmanımıza ev sahipliği yapacak inşallah. Amacımız üreten çiftçilerimize daha kaliteli hizmet sunmak, inovasyon ve teknolojiyi tanıtmak için buradayız.”dedi.
Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise yaptığı konuşmada, “Fatih İspir Bey kardeşimizi yürekten tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Doğduğu yeri unutmamış. Doğduğu yere nasıl bir hizmet getirebilirim heyecanıyla bugün bir lansman toplantısında bizi bir araya getirdi. Bu anlamda kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Tarım, Çukurova’da tabi ki çok önemli. Bu anlamda Kadirli Bölgesi her ürünün yetiştiği, mümbit toprakların bulunduğu, insanların gayretli ve çalışkan olduğu bir ilçemiz. Tarımın adeta başkenti olan Kadirli Bölgesinde inovasyonun, teknolojinin getirdiği nimetlerden istifade etmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda drone ile ilaçlama, gübreleme, toprak tahlilleri ve analizlerinin yapılması, verimin daha nasıl artırılabileceği noktasında böyle bir çalışma yaptığı için kendisine yürekten teşekkür ediyorum.”dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Böyle güzel bir çalışmanın tanıtımı dolayısıyla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Tarımda teknolojiyi tabi ki çok iyi kullanmalıyız. Teknolojiyi doğru ve yerinde kullanırsak biliyoruz ki hem gelirimiz artacak, her anlamda tasarruf sağlayacağız, tarımda olan kapasitemizi çok artırabileceğiz. Bu anlamda daha yapacak işlerimiz olduğunu düşünüyorum. Birçok alanda teknoloji kullanımını artırarak devam edersek ki son dönemde Tarım ve Orman Bakanlığımız, çiftçilerimiz, bu konuda özellikle de Kadirli ilçemiz öncü durumdadır. Bu çalışma ile de öncülük edecektir. İspirler Tarımı böyle bir çalışma yaptığı için kutluyorum. Kadirli ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından zirai drone tanıtımı yapılarak, bilgi verildi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tanıtımın ardından yaptığı açıklamada, “İspirler Tarım’ın, drone ile arazide ürünlerin ilaçlanması hususunda teknolojiyi kullanmasını izledik, gerçekten çok başarılı. Alanda hiç açık bırakmıyor, süresi belli, gideceği alanı belli, programlanıyor. Bu da hem ilaçtan hem işgücünden ciddi tasarruf sağlıyor. Bu teknolojinin Kadirli ilçemizde kullanılacak olmasının, Kadirli’li çiftçilerimiz açısından ciddi bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum. İspirler Tarımı yaptığı bu başarılı çalışmasından dolayı kutluyorum.”diye konuştu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz