“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

İHH ve Kızılay’dan İftar programı
    • 18 Nisan 2022 - 08:11:35

İHH ve Kızılay’dan İftar programı
İlimizde Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği ve Türk Kızılayı Osmaniye Şubesiyle ortaklaşa, kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde “15 Ramazan Dünya Yetimler Günü” kapsamında iftar programı ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.İHH Osmaniye şube başkanı Nadir Sarıcan,
15 Ramazan Dünya Yetimler Günü, yetim çocuklara yönelik farkındalığın artırılması amacıyla bu sene dokuzuncu kez idrak ediyoruz. Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ilimizde de Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği bu anlamlı günü kutluyoruz.
Ana kuruluşumuz İHH İnsani Yardım Vakfı’nın girişimleri sonucu İslâm İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilen 15 Ramazan’da, dünyanın farklı coğrafyalarında yetim çocuklarımıza yönelik etkinlikler düzenliyoruz. 15 Ramazan’ın Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilmesinin ardından geçen süre içerisinde İHH, olarak yetimlerin katıldığı yüzlerce etkinlik düzenlendiği gibi 2014 yılından bu yana, Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği olarak ilimiz’de her yıl birçok ilçemizde yetim ailelerimize yönelik çalışmaları kapsamında; zekat/fitre yardımları, bayramlık kıyafet, gıda kolileri, et ve paketleri dağıtımı yaparak çocuklarımızı sevindiriyoruz.
Dünya Yetimler Günü bizim yetim çocuklar konusunda ısrarımız ve onları önemseyişimiz, sahipsiz olmadıklarının dünyaya haykırışımızdır.
Yetimlerimi sahiplenmek, onlara yetimliklerini hissettirmemek, büyümelerini sağlamak için gayret gösteriyoruz, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek İslam adına, insanlık adına yaptığımız en güzel faaliyetlerden biri olduğuna inanıyoruz.
Biz Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği olarak sadece İlimizde bu ramazan bayramında 300 yetime bayramlık sevinci tattırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her ay 300 yetime düzenli olarak burs sağlıyoruz. Yılda da neredeyse 500 yetime ulaşabiliyoruz. Ama bu sadece Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği olarak bizim yaptığımız bir çalışma. Dünyanın her tarafından belki binlerce kuruluş, aynı faaliyeti yürütüyor.
Bugün bu güzel ortamın hazırlanmasında emeği geçen Türk Kızılayı Başkanımıza, İHH ve Kızılay gönüllülerine, bizi yalnız bırakmayan Osmaniye milletvekilimiz Mücahit Durmuşoğlu’na ve bugün bizi buraya gelerek onurlandıran ailelerimize teşekkür ediyorum.
Destekleriniz için
İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, aylık 150 lira karşılığında bir yetimin sponsoru olabiliyor. Ayrıca, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL yardımda bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “YETIM” yazarak projeye destek olabiliyorlar.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz