“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

İ.Sefa VAYISOĞLU Anma Etkinlikleri öncesi ve ilk gün kutlama programları özeti
    • 8 Kasım 2022 - 08:50:28

İ.Sefa VAYISOĞLU Anma Etkinlikleri öncesi ve ilk gün kutlama programları özeti
Bu yıl KA-VAK KADİRLİ tarafından I. Sefa VAYISOĞLU anma etkinliklerinde “GÜÇLÜ KADİRLİ PLATFORMU” sloganı kullanıldı ve etkinliklerin artık çok kapsamlı yapılmasına karar verildi.
Prof. NUHOĞLU ve ablası Emine UYGUR Hanımlar KADİRLİ sevdalısı babalarının anma törenine katılmak üzere KADİRLİ ye geldiler . Diğer kız kardeşleri Göknur KARACA rahatsız olduğu için törene katılamadılar. Kendisine şifalar diliyoruz.
Değerli Prof. Asiye Hanım 1 Kasım akşamında memleketine geldi. Hemen ertesi gün Vakıf Başkanımızla Kadirli Belediyesi Kent Müzesine ziyarete gittik
Müze içerisinde İ.Safa VAYISOĞLU adına bir köşe hazırlanmasına karar verildi ve yer belirlendi. Sonrasında Hocamızla birlikte Aşık FEYMANİ Ozanımızın evine ziyarete gittik . Eşi Fatma Hanım ve Ozanımızla çok güzel sohbetler yaptık. Prof. Asiye Hanım Aşık FEYMANİ den çocukların dijital bağımlılığı konulu bir şiir yazmasını istedi. Çünkü şiirin çocukların üzerinde daha etkili olduğuna inanıyordu.
Aynı gün içerisinde Prof.Dr.Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU Hanım ile birlikte köşe yazarlığını yaptığım KADİRLİ POSTASI gazetesine de bir ziyaret yaptık. Hocamız gazetemizden babası merhum İ.Sefa VAYISOĞLU anısına özel bir basım istedi. Gazete ile anlaşma sağlandı ve bu konuda önemli çalışmalar başlatıldı.
Çok değerli Profesörümüz emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
3 Kasım İ. Sefa VAYISOĞLU anma törenileri ilk gün sabah saat 10.00 KADİRLİ 7 Mart Kültür Derneğinde yapıldı. Dernek Başkanı bir açılış konuşması yaptı. Diğer misafirler de merhum Sefa VAYISOĞLU ile anılarını paylaştılar . Ben fazla kalamadım ama güzel bir kutlama olduğunu söyleyebilirim. Programda kaldığım süre içinde bana göre en etkili bölüm Sefa VAYISOĞLU nun 100 yaş günü videosu yayınlanmasıydı.
Aynı gün saat 15.30 KADİRLİ Biltepe Okullarında bir anma programı daha yapıldı. KA-VAK KADİRLİ Şube Başkanı açılış konuşmaları ile günün ikinci anma programı başladı . Vakfımızın Adana Şube Başkanı ve yönetimi , Aşık FEYMANİ Ozanımız da katılımcılar arasındaydı. Buradan Adana Vakıf Başkanı ve yönetimine, şeref konuğumuz değerli Ozanımıza ve eşine teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları, eğitimci, yazar ve sivil vatandaşların Konuk olduğu programda
İbrahim DÖĞÜŞÇÜ
Rahmi ÖZHAN
İsmail KARA
İ.Sefa VAYISOĞLU ile olan anılarını paylaştılar.
Daha sonra plaket törenine geçildi.
Eğitim ödülü Ahmet Rahmi Özhan Kültür ödülü. Ali AKHARMAN
Aşık FEYMANİ
Asiye NUHOĞLU na
Onur ödülü. Ömer TARHAN
Havva DEMİR MOR
İlyas TAPSIZ
Tahir YARHAN
Emine BAYRAM hanıma verildi.
Emine BAYRAM Hanımın Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü bünyesinde Çocuk gelişimi kursu var. Bugüne kadar çevre köylerde ihtiyaç sahibi çocuklar için pek çok oyuncak hazırlamış. Kendisine teşekkür eder başarılar dileriz.
Programımıza konuk olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor KADİRLİ Sevdalısı Sefa VAYISOĞLU na Allahtan rahmet diliyoruz.
Halk Eğitim Merkezi ile KA-VAK KADİRLİ Şube olarak üreten kadınların güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız devam edecektir.
Sözlerime son verirken Prof. Asiye Hanımın çok beğendiğim ve kamu spotu olarak düşündüğümüz bir sözünü paylaşmak istiyorum.
“Güçlü ve gelişmiş toplumların temeli çocuklar, kilidi gençler, anahtarı ise kadınlar öncelikli olmak üzere ailedir.”
Prof.Dr. Asiye NUHOĞLU.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz