OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

HAYVANCILIK DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI
    • 4 Aralık 2019 - 07:14:42

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, bakanlık tarafından uygulanan hayvancılık desteklemeleri kapsamında, buzağı, malak, dişi manda, arılı kovan, çoban istihdamı ve besilik erkek sığır desteklemesi başvurularının alınmaya başladığını duyurdu.
2019 yılında doğan, doğduğu işletmede 120 gün kalmış, dişilere şap ve brusella, erkeklere şap aşıları yapılmış olan buzağılara 350 – 575 TL arası destekleme ödemesi yapılacağını kaydeden Müdür Sağlam, “Destekleme kapsamında başvurular iki dönem halinde alınacak olup, ilk başvuru dönemi 31 aralıkta sona erecek olup, ikinci başvuru dönemi 1 nisan – 15 haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu dönemlerin herhangi birinde başvuru yapan yetiştiricilerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yoktur. Yetiştirici, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği ve SS Hay-Kooperatif Birliğine üye ise üyesi olduğu birliğe, hiç bir birliğe üye olmayan yetiştiricilerin ise bizzat İl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru dönemleri dışında başvuru kabul edilmeyeceği için yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için yukarıda belirtilen tarihlerde başvurularını yapmaları önem taşımaktadır.” dedi.
Dişi Mandalara ve doğduğu işletmede 4 ay kalmış, dişilere şap ve brusella, erkeklere şap aşıları yapılmış olan malaklara 250 TL Baş destekleme ödemesi yapılacağını kaydeden Müdür Sağlam şunları kaydetti: “Manda ve Malak desteklemesinden faydalanmak isteyen yetiştiricilerin 31 aralığa kadar İl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı, en az 30 en fazla 1000 adet arılı kovana sahip, Arıcılar Birliği ve Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılara arılı kovan başına 15 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Desteklemeden yararlanmak isteyen arıcılarımızın 20 aralık 2019 tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunması gerekmektedir. Erkek Besi Desteklemesi kapsamında yurt içinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET’e işletme ve hayvanların kaydı yapılmış, mevzuata uygun kesimhanelerde kesilmiş, 12 aylık yaştan büyük erkek sığırlara 250 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimizin 31 ocak 2020 tarihi mesai bitimine kadar kesim ücreti faturası alındı makbuzu – kesilecek hayvan veya karkasının alım satımına ilişkin satış belgesi, kesimhane Resmi Veteriner Hekimi tarafından onaylanmış kesim cetveli ve TÜRKVET’ten alınmış il ilçe müdürlüğü onaylı kesim raporu ile şahsen başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca en az 100 baş anaç koyun-keçi hayvan varlığına sahip işletmelere veya çobanlara 5.000 TL destekleme ödemesi yapılacak olup, desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin 31 aralık 2019 tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunması gerekmektedir”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz