KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

HALK EĞİTİM KURSU KADINLARA GELİR KAPISI OLDU
    • 22 Ocak 2019 - 19:01:42

 

Halk Eğitim Merkezince açılan el işi kursları kadınlar tarafından ilgi görüyor. Kadirli ilçesinde özellikle köylerde açılan kurslarda pantolon, gömlek, etek, kazak,abiye,mutfak eşyaları ve hediyelikler gibi giyim ürünleri ev aksesuarı üretimi yapan köy kadınları hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de üreterek satış yapıp ev ekonomilerine önemli katkıda bulunuyorlar. İlçeye bağlı Anberinarkı köyünde  açılan 2 kursa 24 bayan kursiyer katıldı.Bir çoğu biçki dikiş ve elbise dikmesini bilmezken açılan kurs sayesinde hem dikmeyi hem de üretmeyi öğrendiler. Ev hanımları kurslara katılarak önce el becerilerini geliştirdiler ardından Halk Eğitim Merkezi sayesinde ürettikleri ürünleri ekonomiye kazandırarak, kendilerine gelir sağlamayı başardılar.

Hem sosyalleşmek hem de ev ekonomisine katkı sağlamak için kurslara katıldığını belirten kadınlar çocuklarının çeyizlerini de buralardan yaptıklarını söylüyorlar. Kadınlar kursun kendilerine adeta bir terapi merkezi olduğunu belirtiyorlar. Kurs eğitmenleri Songül Durdurur ve Esen Güzeloğlu, Kursumuz açıldığında dikiş dikmeyi bilmeyen makine kullanmayı bilmeyen öğrencilerimiz vardı. Şuan çok güzel işler çıkartıyorlar. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. siparişlerimizi whatsapp üzerinden de alıyor    ona göre dikip satıyoruz. Dışarıdan da siparişler alıyoruz. Biz kendilerine whatsapp üzerinden gönderiyoruz. Kurs sayesinde Çok güzel işler çıkartıyoruz dediler.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tarhan’da,bu kurslarımızda öncelikli olarak nakışın ve giyimin nasıl yapıldığını öğretiyoruz. Öğretimden sonra da bunu üretip satmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu öğrendiklerini de üretip satmaya başladılar. Ürettiği şeyleri evlerinde de kullanıyorlar. Dışarıya da sipariş olarak internet üzerinden satabiliyorlar dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz