“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

GÜNEŞİ ELİNDE TUTANLARI SEVMELİ –
    • 24 Nisan 2020 - 12:18:29

Beni neden sevmezler biliyor musun? Onlar gibi düşünmediğim için. Onlar gibi olmadığım için. Onların bakış açısına sahip olmadığım için. Onlar gibi hayat sürmediğim için. Onlar gibi şarkılar dinlemediğim için. Onların gittikleri yerlere gitmediğim için. Onların izlediklerinden keyif almadığım için…

Ve bu yüzden evde kal denildiği günden bu yana yabancılık çekmiyorum sessizliğe, kör değilim yalnızlığa karşı, evde fırından ekmek yapmak gibi bir derdim olmuyor, tavada omlet yapmayı denemiyorum, üç sayfa okuyup bin sayfa okumuş gibi kitap gösterişi yapmıyorum. Hele bir de mutlu aile pozları ya da evde güzel bir hayat sürmeye layık rollere bürünmüyorum.

Mahallemizde iki bakkal vardı. Anadolu esnafı bunlar bir tanesi bakkalı kapattı ve köyüne gitti. Diğeriyse açık. Önlemini almış ve kapıya şerit çekmiş, elinde eldiven, yüzünde maske var. Her gelen insana ne istediğini soruyor ve kendi elleriyle teslimatını yapıyor. Parası olmayana veresiye defteri tutup muhtaçsa tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Mahallesi için çabalıyor aslında mahallesi değil derdi ülkesi ve milleti için çırpınıyor.

Caddede ki cadde boyu 1 kilometre bile değil 8 tane market var en az 12 tane toptancı ve sayısız esnaf var onun gibi. Caddeye neredeyse her gün arınık uygulanıyor. Her gün maske dağıtılıyor. Her gün yüzlerce araba geçiyor ve her gün binlerce insan alışveriş yapıyor.

Caddede bulunan bunca esnafın hiçbiri bakkal amcayı sevmiyor. Sizce neden? Çünkü bu bakkal amca eşine maske diktiriyor. Hani yıl boyu halk eğitim kursları açılıyor ya eşini oraya göndermiş ve orada nakış- dikiş işlerini öğrenmesini istemiş. Gün gelmiş ihtiyaç olunca bu şekilde icraata geçirmiş. Her gelene ücretsiz veriyor… Basit bir durum mu sizce?
Hayır.
Bu ülkede ne zamanki farklı bir hareketiniz olur sevilir misiniz? Ne zaman üreten birine takdir sunulmuş? Kim milletine yararlı bir iş yapınca teşekkür edilmiş? Her koşulda insanlık için mücadele eden kimleri içine sindirmiş?
Övmesini bilmeyen ama inanın sövmekte üstüne olmayan bir ülke olduk.

Her gün onlarca aşı haberi, onlarca deformasyon olmuş bilgiler, üretmeyip boş boş konuşan insanlarla ve dünyadan binlerce umut verici haber alıp geleceğe dair gün ışığı ararken peki bir Türk aşı çalışmasında geldiği noktayı anlatıyor diye neden linç edildi? Diğer Türk doğruyu söyledi diye neden kibirli ilan edilip kovuldu?

Luppo alan, kola satan, patatesi sırtlayan, ekmeği omuzlayan milletimin insanı küstahlar tarafından neden küçümsendi? Bu toplumun güneşini kim elinde tutuyor biliyor musunuz? Yüreğinde gerçekten milleti için duasını taşıyan, gözlerinde her zaman için bir damla göz yaşını tanımadığı vatandaşları için barındıran, doğruları ve hakikatleri görüp ona göre davranan, samimi ve sakin bir şekilde düşünüp üreten insanlar tutuyor.
Onlar hepsi biz hepimiz… Mutlulukta kalabalık olanları değil hüzünlerde yalnız olanları üzmeyin.MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz