KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

GÜNCELLEME MEVCUT…
    • 26 Şubat 2020 - 07:22:16

Aylarca belki yıllarca beklersin. Eş ve dost ile beklentinle dertlenirsin. Sonra İlah güzelliğini yapar ve bir evlat müjdesi verir. Sevinçlerin çığlığa kavuşur. Bir zaman daha sabredersin. Günyüzlü güne kavuşur gözlerinden dökülen mutluluk yaşlarıyla elaleme hediyeler sunarsın. Üç gün inanılmaz sevinirsin sonra evrak ve belgeler seni çağırır, güncelleme mevcut.

Yaşın zihni olgunluğa ermiştir. Eklemlerinde sorun var ya da yok yaşama sevincin mevcuttur. Sabah uyanıp güzel Türkçem ile günaydın Geceyse güzel Türkçem ile muhabbet edecek erinliktesindir. Zekan alfa, düşüncelerin beta, davranışların robotik, hayallerin gamadır. Bir elinde sanal uyuşturucu, diğer elinde teorik soruların yığınla yazıldığı beş kuruş katkısı olmayan soru kitapları. Amaca giden yolda şarttır. Aile de bu yolda zihni ve bedeni ihanete ortaktır. Üç saatlik amaç uğruna ömürden giden 300 yıllık ömürdür. 135 dakikan oynatılan sahneden sonra, güncelleme mevcut.

Nikah masasına oturursun, bir pelerinli adam ya da kadın gelir. Bunlar da muhtemelen ya bekardır ya da çağın boşanma vebasına kapılandır. Nasıl ki yedi kocalı seda ahlak dersi veriyorsa ilk imza için garabet durumda bu insanlar şarttır. Olmazsa imza atılmaz, olurlarsa mutluluk adına yemin edersin. Salona bakarsın; yüzde doksanı tükenmiş, üzgün, bitik, yılgın… Hatta tebessüm ederler şeytani şekilde sen de başarısız ol, diye. İmza atarsın. Geçerlilik süren ne kadar olur bilmem ama aşkın süresi 2 yılmış. Sonrası, güncelleme mevcut.

Bir yakınının, bir akraban, bir hemşerin, bir insanla hoş beş masada oturmuşsundur. Onlarla ülkemi, gündemi, güdeni, güdümü ya da güzeli konuşmuşsundur. Belki de dertlerine yolculuk yapıp çare de olmuşsundur. Gün gelir Onlar ölür. Üç gün yas tutulur sonra resmi daire ve kurumlar seni çağırır, güncelleme mevcut.

Evet, insanoğlu; her şeyde güncellemeler mevcut. Teknik olarak olağanüstü bir konumdasın. Yapay zekalar, uzaya çıkmalar, android kavramlar, sanal savaşlar, yıkan bombalar, görünmez adamlar, sesten hızlı uçaklar, göğü delen atomlar… Bunların hepsi teorik ve teknik değil mi? Peki ya zihnin? Peki ya sevgin? Bunlar çağın neresinde? Bunların nasıl bir güncelleme yapması gerek biliyor musun? Hangimizin kalbi terbiye edilmiş? Kimin vicdanı tüm bu hayatta olanlara karşı sapasağlam kalmış?

Bir örnek; Elazığ’da deprem, onlarca şehit, bir virüs belası, Van’da deprem, sınırda salgın, öte yanda savaş, diğer yanda parasızlık ve dahası ve dahası…
Güncelleme konusu derbide 20 yıl sonra galibiyet… Yaz kızım! Güncelleme yapılsın. – MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz