“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

GÜCÜM ORANINDA ALKIŞLIYORUM…
    • 30 Haziran 2020 - 07:07:34



Su ve yol medeniyettir. Ecdadımız da yurt kurarken su kenarı varsa da yol güzergâhını benimsemiştir. İşte Kadirli’miz de, Ceyhan nehrinin bir kolu olan Savrun çayının kenarına kurulmuştur. Savrun çayını, Andırın yaylalarından doğan diğer su kaynaklarının oluşturduğu dereler meydana getirmiştir. Savrun her zaman nazlı akar ama bazen de yağışlar ve yukarılardaki karların erimesiyle coşkun aktığı günler de olmaktadır.
İşte coşkun aktığı günlerde meydana getirdiği sel, hem yakın olan yerleşim yerlerini hem de ekili alanlarda sıkıntı oluşturmaktadır. İşte Savrun’un selinden vatandaşlarımızın zarar görmemesi için yıllar önce oluşacak muhtemel sel suyunun çıkış yerlerine boydan boya set yapılmış. Şimdi de fotoğraflardaki gibi taşla istinat duvarı yapılmaktadır. Yapılan bu duvar, hem sel sularının toprak seti aşındırarak zarar vermesi önlenmiş olacak hem de çay kenarlarına bir estettik görüntü oluşturacaktır. Bu güzel çalışmada emeği, göz nuru, imzası ve sebebi olan herkese teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Gücüm oranında ALKIŞLIYORUM. Bunun yanı sıra uygun olan yerlerine yürüyüş yolları ve daha nice böyle ilçemize değer katacak yatırımların yapılması dileklerimle…Mustafa Zincirkıran-Eğitimci-Yazar

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz