OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

GİZLİCE 1 YILLIK İCRAATLARI DEĞERLENDİRDİ
    • 1 Nisan 2020 - 07:28:31

Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice, 1 yıllık icraatlarını değerlendirdi.

Gizlice yaptığı yazılı açıklamada önemli bilgilere yer verirken şu görüşlere  yer verdi;

“Göreve geldiğimiz 31 mart yerel seçimlerinin 1. Yılını doldurduk. Geçtiğimiz bu süre içinde aldığımız kararlar,yaptığımız yatırımlar ve devam eden projelerimiz i siz değerli Osmaniyeli hemşehrilerimizin bilgisine sunmak istiyorum.

İl genel meclisimizce aldığımız kararlar ve yürütme organımız olan İl özel idaremiz eliyle ilimizin 7 ilçesine,159 köy ve bağlı ünitelerine hizmet götürmekteyiz.

Bu kapsamda.
Son bir yıl içinde yürüttüğümüz toplam bedeli 405.529.112,38-TL olan 366 projenin 266 tanesi 233.126.841,64-TL lik harcama ile tamamladık
Kalan projelerimiz devam etmekte olup önümüzdeki süreçte plan dahilinde tamamlanacaktır.
Hizmetin en iyisini hak eden değerli hemşehrilerimiz için durmadan,yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz.
Yaptığımız yatırım,hizmet ve uygulamalardan bazıları;
46 km 1. Kat sati kaplama asfalt
256 km 2. Kat sati kaplama asfalt olmak üzere 350 km stabilize ve 70 km onarım çalışması gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
“SU HAYATTIR” Diyerek yine ihtiyacı olan köylerimiz e değeri 1.200.000 TL olan 16 adet içme su projesi hayata geçirirken Devlet vatandaş iş birliği ile muhtelif köylere 24.000 m içme su borusu dağıtımını gerçekleştirdik.
Milli eğitim yatırımlarımız olarak:
Gerek okulların inşası gerek bakım onarımı gerekse de alt yapısı olmak üzere hükümetimizin yatırım programına aldığı toplam maliyeti 174.000.000 TL olan 20 adet 414 derslikli okul inşaatına 42.000.000 TL özel idare bütçesinden aktararak tamamladık.
Yapılan bu okullarda 15.000 öğrencimizin daha iyi şartlarda eğitim almasına olanak sağlamış olduk. Yine okullarımızın iyileştirilmesi kapsamında aldığımız karar ile 36 okulun onarımı 34 okulun da ihtiyacı olan elektrik alt yapısı tamamlanmış olduk.
Hükümet yatırımlarının koordinesi, teslimi kontrol ve kabulünü de yapan idaremiz bu kapsamda yerli tohumun geliştirilmesi ve üretimi amacı ile Cevdetiye kasabamız da proje bedeli 7.600.000 tl olan yağlı tohumlar hizmet binamız tamamlanmıştır.
Kontrol, koordinasyon ve inşası idaremize ait olan ve 2020 yılı ilk yarısında hizmete açmayı planladığımız il sağlık kompleksi proje bedeli 46.000.000 tl olup tamamlanmak üzeredir.
Yine sağlık yatırımları kapsamında Özel İdaremizin koordinesi ile proje bedeli 15.520.000 tl Kadirli sağlık kompleksi ilçemize kazandırılmıştır.
Gençlik ve spor hizmetleri kapsamında;
Düziçi ilçemize yapılan gençlik merkezi tamamlandı. Ve yine gençlik merkezimizin içine yarı olimpik yüzme havuzu yapımı devam etmektedir.
Emniyet yatırımları kapsamın da;
Toplam proje bedelleri 7.750.00 tl olan sumbas ve hasanbeyli ilçe emniyet hizmet binalarımız 2020 yılı ilk yarısın da hizmete hazır hale gelmiştir.
Hem Osmaniye fıstığının hem de ilimizin tanıtımında etkili olacak ilimiz in turizmine katkı sağlayacak kabuklu fıstık mimarisi ile yapmayı planladığımız Osmaniye fıstığı müzesi için Doğaka’dan 1.850.00 tl hibemiz onaylanmış ve proje çalışmaları sonuçlanmakta olup inşaatına başlanacaktır.
Ayrıca;
Güvelik için Jandarma mobese hizmeti, 112 acil çağrı merkezi izolasyon çatı yapımı, tarım il müdürlüğü ile Akdeniz meyve sineği ile mücadele de lavanta projesi,ejder meyvesi projesi,domates ve çilek fidesi temini,salep üretim projesi ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup ilimizde alternatif tarım ürünleri üretimi ile farklı gelir kaynaklarının oluşturulmasına çalışmaktayız.
Sağlık müdürlüğü ile sivri sinek le mücadele için araç kiralama ve ulv ilaç alımı,afad müdürlüğüne çeşitli güvenlik ekipmanları alımı,dsi ile iş birliği yapılarak karaçayın sıkıntılı bölgesinin temizliği yapılmıştır.
İdaremize kaynak sağlaması amacı ile 1mv güneş enerji tesisimiz tamamen öz kaynaklarımızla finanse edilerek 5.300.000-TL harcanarak üretime hazır hale getirilmiştir.
Küresel salgın olan Covid-19 ile mücadele de İl sağlık müdürlüğümüz ve kurumlarımız ile koordineli olarak virüsün yayılmasını önlemek amacı ilgili kurumlara destek sağlanmaktadır.
Temiz ve sağlıklı çevre için başlatılan sıfır atık projesine katkı amacı ile ilimizde de evsel atıkların toplanması noktasında gerekli çalışmalar yapılmakta olup bu amaçla çevre şehircilik bakanlığına sunulan proje kapsamında 3 adet çöp toplama aracı 1 adet vidanjör 1450 adet konteyner temini sağlanmış mevsim şartları itibari ile köylerimize konteyner lerin dağılımı yapılıp çalışmalara başlanacaktır.

İlimizdeki yolların standardını yükseltmek amacı ile çevre ve şehircilik bakanlığına sunulan proje kapsamında 2.000.000-TL hibe olmak üzere 4.000.000-TL lik bir kaynak temin edilmiş olup sezonla birlikte çalışmalara başlanacaktır.

Değerli hemşehrilerimizin yerel seçimlerde bizlere verdiği destekle,yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz.

Bu bilinçle;

Hizmetin en iyisini hak eden değerli hemşehrilerimiz in daha iyi,daha gelişmiş bir Osmaniye de yaşamaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

31 mart yerel seçimleri ile başlayan hizmet serüvenimiz sevdalısı olduğumuz
Osmaniye mize durmadan yorulmadan devam edecektir.

Bize Osmaniyemize hizmet etme imkanı veren başta
Yiğit Osmaniye li aziz hemşehrilerimize,
aday olmamı sağlayan Ak Parti teşkilatım ve kıymetli il başkanım Hamza TOR a
ilimiz e yapılacak yatırım ve alınacak kararlarda her zaman bizlere destek olan,önümüzü açan değerli milletvekillerimiz Mücahit DURMUŞOĞLU ve İsmail KAYA beyler e gönülden teşekkür ediyorum.

Yine birlikte çalıştığımız Sn. Valimiz Ömer Faruk COŞKUN a ve İl genel meclisimizce alınan kararların idaremizle uyum içinde uygulanmasını tesis eden Özel idare genel sekreterimiz SN. Mustafa BOLAT a ve tüm özel idare personelimize,
destekleri ile bir yıl boyunca büyük bir birliktelik örneği göstererek bütün kararları oy birliği ile alınmasına destek veren birbirinden değerli,çalışkan mesai arkadaşlarım: il genel meclis üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Sözlerimin sonunda göreve geldiğimiz gün ve her zaman ettiğim dua ile son vermek istiyorum.
“Rabbim bizi yiğit Osmaniyeli hemşehrilerimize mahçup etmesin”

Osmaniye için durmak yok hem hizmete hem yola devam diyor aziz hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz