UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

YANIK  İBA’YA VE  MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

YANIK İBA’YA VE MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Gavurdağı’nın Başkanları” kitaplaştırıldı
    • 21 Mayıs 2020 - 07:30:16


Cebelibereket’ten Osmaniye’ye Belediye Tarihi ve Belediye Başkanları ile röportajları içeren “Gavurdağı’nın Başkanları” kitabı okurları ile buluştu.
Osmaniyeli yazarlar Umur Gürsoy ile Gürsel Akgün Arkuç’un 2012 yılında başlattıkları çalışmalar neticesinde; “Gâvurdağı’nın Başkanları-Cebelibereket’ten Osmaniye’ye Belediye Tarihi ve Belediye Başkanları Röportajları” isimli kitap sonunda yayımlandı.
Kitabın basılması sürecinde koronavirüsüpandemisinin başladığı günlere denk gelmesi nedeniyle gecikme sıkıntısı da yaşandı.
Kitabın yazarlarından Umur Gürsoy, virüs tehlikesindeki durumun belirsizliğinin sürmekte olduğunu belirterek, kitabın tanıtılmasına olanak bulunmadığını, ancak belirlenen satış noktalarında okurları ile buluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Osmaniye sevdalılarından bu konuda anlayış beklediklerini belirten Gürsoy, kitabı kendi maddi olanakları ile bastırdıklarını, tanıtımların ise şimdilik elektronik ortamda ve sosyal medya üzerinden yapıldığını vurguladı.
Kitap; 17×24 cm boyutunda, ikinci hamur kağıda siyah beyaz olarak basılmış. Toplamda 302 sayfadan oluşan kitabın ön kapağında 4, arka kapakta ise 6 renkli fotoğraf yeralıyor.
Kitap içerisinde ise 27 adet siyah beyaz fotoğrafla birlikte, 15 başlık altında toplanan 22 istatistiksel tablo ve 5 adet grafik bulunuyor.
Kitapta, Osmaniye’nin ve Osmaniye Belediyesi’nin tarihi ile ilgili ana bölümler bulunuyor.
Sayfalar arasında; Geçmişten günümüze Osmaniye, Türkiye’de Belediyeciliğinin kısa tarihi, Osmaniye Belediyesinin kısa tarihi, Belediye Başkanları ile röportajlar ve Tartışma ile son söz yazıları yer alıyor.
Osmaniye Belediye Başkanları ile röportajların anlatıldığı bölümle ilgili olarak, kitabın yazılma aşamasında hayatını kaybeden “Güner Dinçer” ile şu anda hayatta olan 7 eski Belediye başkanı ile röportaj bulunuyor.
Osmaniye tarihindeki Belediye Başkanlığı yapmış kişilerin, 1986 yılı (İkinci Abdulhamit dönemi), ile birlikteki süreçte 1916 yılına kadar, ardındaki Belediye Başkanlarının isimleri yer alıyor.
Bir başka bölümde ise seçimlerin yapılmaya başlandığı 1930 yılından başlamak üzere 2019 yılına kadarki süreçteki Belediye başkanlarının seçildikleri tarih ile isimleri yer alıyor.
Kitapta; Ahmet Şekip Ersoy,Güner Dinçer,Bekir Akgül (12 sonrası atama Başkan), İbrahim Karayiğit,Mehmet Gürbüz,Memili Kırıkkanat veDavut Çuhadar ile röportajlar bulunuyor.
Kitap içerisinde ayrıca; Belediye Başkanları ve kaçırılmış fırsatlar, 81 İl içinde yaşam kalitesine göre Osmaniye’nin kaçıncı sırada bulunduğu, Osmaniye’nin gerçekten “Mutlu Şehir” olup olmadığı, Osmaniye’nin güvenli bir şehir olup olmadığı, Çevre sağlığının 17 temel konusu ve belediyecilik, Dışarıdan gelenlerin Osmaniye hakkındaki düşünceleri, yerel seçim sonuçları, Osmaniye’nin kaçırdığı ve kaçırmakta olduğu fırsatlar ve nedenleri, İyi Belediyeciliğin nasıl olması gerektiği, Kent sağlık göstergeleri, Türkiye kent sağlık göstergeleri, Ne yapılması gerektiği ile Bir şehrin neden sevildiği başlıkları yer alıyor.
Kitap Osmaniye merkezde, Alibeyli Mahallesi, Dr. Ahmet Alkan Caddesi üzerindeki “Antik sahaf kitabevi” ile Belediye binası karşısı, Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerindeki “Ender çiçekçilik” te satışa sunuldu.
İl dışından kitap istekleri için ise; Umur Gürsoy: sonbursali@yahoo.com (Tel: 0505 610 53 27)ve Gürsel Arkuç’a: garkuc@hotmail.com (Tel: 0 533 241 52 71) yazarak veya telefon whatsapp veya kısa mesajıyla edinme koşullarını öğrenip istenebileceği kaydedildi. Mustafa BARDAK

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz