“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

FİRUZE….
    • 4 Eylül 2019 - 07:39:36

Komiser Şekspir filmi vizyona henüz girmemişti. Sinema sektörü yeni yeni teknolojiyi kullanmaya başlamıştı. Her film gibi gala yapılması planlamıştı ki bir aksilik vardı. Başrol oyuncusu galaya gelmemişti.
Çünkü sokak çocuklarını da galaya davet etmiş fakat yapımcılar buna izin vermemişti. O ise gala yerine sokak çocuklarıyla sokakta balık ekmek yemeyi tercih etmişti. Ve şu sözü hafızalara kazınmıştı; “Ben sokaklarda yürümeyi, sokakları dinlemeyi ve sokakları izlemeyi renkli ekranlardan daha çok severim.”
Annesi neşe dolu biriydi hatta lakabı Deli Aysel’di. Aysel henüz 8 yaşındayken uslu ve akıllı olduğu için kuzuya sahip olmuştu. Ve kalemi ilk kez 8 yaşında eline alıp şarkı sözü yazmıştı. Çevresine neşe saçan Deli Aysel kocakarı kültürünü espriye döküp büyümüş artık çoluk çocuğa kavuşmuştu. Hatta hiç evlenmeyeceğini sanıp öylece kalacağına inananlara şu cümleyi kullanmıştı;
“Neymiş kız hamile kalmış. Neymiş çocuk aldırmış. Ben çok okuduğum için bundan nasıl kurtulurum diye düşündüm. Deli rolü yaparsam kurtulurum dedim.” Deli Aysel bu şekilde onu dünyaya getirmişti.
Birçok filmde rol almıştı. Bütün delikanlıların fantezilerini süslemişti. Rol aldığı her filmde yıkılan, dökülen, ezilen, tecavüze uğrayan bazen sonucunda ölen bazen de ayakta kalmayı başaran kadını temsil etmişti. Rolleri her ne kadar erotik sahne içerikleriyle dolu olsa da o gerçek hayatın ta kendisini temsil etmişti.
Vizyon şöhretine rağmen mütevazi hayatı, yaşamsal duruşu, toplumsal görüşü, vizyoner bakışı ile aslında ülkemizdeki kadınlara rollerindeki mesajlar dışında çok güzel mesajlar vermişti. Ve misyonunu yerine getirirken kadınlar onu iyi anlamış fakat erkekler bir türlü uzuvlarının fantazisel görüşleri dışına çıkamamıştı.
Hani hepimiz bir şarkı var Firuze diye;
Bir gün dönüp bakınca düşler
İçmiş olursa yudum, yudum, yudum yıllarını
Ağla, ağla Firuze, ağla
Anlat, bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu!
İşte bu şarkı Firuze diye O’n yazılmıştı. Kimdi O peki? Kadının bilinçaltı, amazon kadını, sokaklara korkusuzca çıkan, aldığı rollerde kadının ezilen dünyasını anlatan, kadını savunan, toplum tarafından sapkın ya da fahişe sıfatı takılsa da zaman zaman, her daim iyilik dürüstlükle yaşayan Müjde AR…
Toplumun halini anlamak istiyorsanız sadece oynadığı filmlere bakın yeter- MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz