“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

EVLİLİK AŞKI BİTİRİRMİ..?
    • 18 Ekim 2020 - 20:44:42


Hayır bitirmez! Evlenince aşk bitmez. Zamanla da aşk bitmez.Yaşlandıkça yine aşk bitmez.Aynı evde yaşayınca aşk bitmez.Sevgi ve saygı çerçevesinde , acı tatlı her anı paylaşmak ve birlikte yaşamanın neresi kötü?
Aşk nasıl mı biter? Özensizleştikçe biter.Sözünde durmadıkça biter.Değer verdiğini göstermedikçe biter.Nasıl olsa gitmez zihniyetine sahip oldukça biter.
Lütfen bu maddeleri altalta yazalım ve şuna dikkat edelim.Saydığım maddelerin ne kadarını siz insanlara ve ne kadarını insanlar size yaşatıyorsa düşünün ve dengeleyin. Dengelemek ne demek? Artılarınız eksilerinizi geçtiği anda dengelenir. İsteseniz de veya istemeseniz de yaşadığınız aşk bitebilir.Ama önemli olan doğru bitmesi. Nefretle kinle kırılganlıklarla değil.Doğru bitsin, sevgiyle bitsin, hürmetle bitsin.
İşten güçten birbirlerinin yüzünü göremeyen, birbirleriyle iletişim kuramayan, zamanı ayırmayı ilişkisine hak görmeyen çoğu çiftin evliliği zaten ölü evliliktir. Sağlıklı evlilik ilişkisi bunları kapsamadığı gibi suçu evlenince yitirilen duygulara, aşka bürümek yanlıştır.
Aşkı yoğun hissettiğiniz evlilik öncesi dönemin özelliği bu yoğunluktan yeni bir döneme geçişi sizi hazırlamaktır. Aşkın dönüşümü olan sevgi bağının kuvvetlenmesi evlilik birimi ile gerçekleşmiştir. Oysa aşk kadar kudretli bir duygu sayılmayan sevgi daha kıymetlidir. Aşkın sevgiye dönüştüğü bu dönemde sevginin yoğunluğunu yüceltmek ise kişilerin evlilikte rollerini ve sorumluluklarını öncelikle benimsemesiyle sağlanır. Çünkü evlilik imzayı attıktan sonrasını garantilemek değildir.
Sağlıklı ilişkilerde her zaman kaybetme korkusu belli bir düzeyde yer almalıdır. Nikah masasında ‘’evet’’ derken aslında nelere evet nelere hayır denildiğinin farkına varılmalıdır. Flört döneminin heyecanı flört dönemine aitken, kimse ilk görüşmeler gibi doğal olarak heyecan duymayacaktır. Ancak tanıdığınız, inandığınız, güvendiğiniz ve uzun yılları paylaşacağınız hayat arkadaşınızla her gün yeni bir yolculuğa başlayacak olmanın heyecanı da kendini flört heyecanından dönüştürecektir. Aşkın en yüce evresi olan sevginin azımsanması ise genellikle yolunda gitmeyen evliliklerde görülür. Evlilikte aşk yeni versiyonuyla karşınızdadır. Evlilik aşkı öldürmez ancak birbirini sevmeyen, saymayan, ihanet eden, yalan söyleyen, psikolojik şiddet uygulayan ve dahası istenilmeyen her ilişki istismarına yol açan etkenler evliliği ve tüm ilişkileri öldürür.
Sevgi bağını kurabilen kişiler ise hala ilk günkü gibi aşığız derler. Bu duyum evlilikte aşkın dönüştüğü ve sevgiyle eşleştiğinin de yansımasıdır. Sağlıklı bir evlilik ‘’ben’’ ve ‘’biz’’ ayrımını yapabilen ve hayatında iki alana da yer bırakabilen evliliktir. Bağımlı olmadan bağlı olabilen ilişkiler bunu başarır ve sağlıklı ilişki kurabilirler. Bu ilişkiler ise her zaman yaşayacak hiçbir tehdit altında duygu ölümü yaşamayacaktır.
Faydalandığım kaynak: Uzm. Klinik Psikolog Merve Savaşkan,
Uzman Psikolog Dan Bita Ghandchilar.
Evlilikten ne anladığımız çok önemli. Acı tatlı duyguları paylaşmayı ve ne istediğimizi bilmeliyiz. Senin benim değil bizim demeyi başarmalıyız ki aşklar ölmesin!!!
Osmaniye Düziçi ilçesinde kaybolan ,evli ve 25 yaşındaki kızına ATV ekranlarında canlı yayında kavuşan annenin acısını paylaşıyorum.Bir aydır aranan genç kadın Esra Erol’un programında bulundu .
Sevgili gençlik ne yaşarsanız yaşayın sorumsuzca davranmayın.Güvenmeyi ve güven vermeyi öğrenin.Arkanızda yıkıntılar bırakarak mutlu olamazsınız. Hayatta en değerli şey sağlam bir aileye sahip olmaktır.Ve Güçlü aileler güçlü temeller üzerine kurulur.
Tüm emekçilere sevgiler selamlar gönderiyorum. @kadirlikadınlarmeclisi Facebook instagram ve Twitter hesaplarımız Kendi imkanlarıyla evde üretim yapan Kadınların değerli ürünlerinin tanıtımlarını yapmaya devam ediyor.(karşılıksız)
Çalışmaya üretmeye öğrenmeye devam edeceğiz. Vazgeçmek yok, her alanda kendimizi geliştireceğiz. En önemlisi birbirimize destek olacağız. Kadirli Kadınlar Meclisi üyelerime (Ayrıca üyelerimizden Hülya Karaoğlu hanıma ) kucak dolusu selamlar sevgiler.Haftaya görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz