“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

DURMUŞOĞLU ÇANAKKALE ZAFERİ DÜNYA’DA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR DESTANDIR”
    • 17 Mart 2020 - 19:37:52

Osmaniye Ak Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu mesajında; “Tarihimizin en çetin mücadelelerinden biri olan 18 mart Çanakkale zaferi, tüm olumsuz koşullara rağmen dünyada eşi benzeri olmayan bir destandır.
Çanakkale aziz milletimizin “Çanakkale Geçilmez” diyerek bir asrı geçkin yüreklerde dinmeyen bu şanlı mücadele, namusunu çiğnetmeyen ve çiğnetmeyecek olan Asım’ın neslinin sembolüdür.
Çanakkale zaferi, şanlı ordumuzun ve milletimizin birlik ve beraberlik içinde yazdığı ve dilden dile, nesilden nesile aktarılan bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale zaferi, ölüme gözünü kırpmadan giden adeta ölümü öldüren mehmetçiğimizin o tertemiz kanıyla yazdığı bir destandır.
Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metre kareye tam 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 105. yılını yaşıyoruz” dedi.
Milletvekili Durmuşoğlu mesajının devamında;
“Tarih olayları yazar; kahramanlar ise tarihi… birkaç dakika içerisinde öleceğini bile bile en ufak bir tereddüt dahi göstermeden ileri atılan ve şehadete koşan Çanakkale kahramanları, Türk milletine biçilen kefeni parçalayıp atarak tarihi yeniden şekillendirdiler; Türk tarihini kanlarıyla yazdılar.
Çanakkale’nin kahramanları, umudun bittiği yerde imanın; gücün tükendiği yerde azmin; silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiler. O şehitler ki, ellerinde Kur’an, son peygamber kılavuz, öğünleri kuru ekmek, katıkları bir yudum su, parolaları vatan, işaretleri namustu.
Cumhuriyet ve bağımsızlık üzerine kurduğumuz medeniyetimiz; Çanakkale’de, kurtuluş savaşında, 15 Temmuz’da azimli ve kararlı duruş sergileyen kahramanlarımızın, büyük fedakarlıklarıyla inşa edilmiştir.
Sözlerime son verirken 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünde bizlere böyle kutsal bir emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın ve milletimizin bekası için bir an dahi tereddüt etmeden canını fedâ ederek, bu toprakları bizlere mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum” dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz