KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

DURMUŞOĞLU “150 YILLIK HASRETİ BİTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
    • 23 Ağustos 2019 - 08:33:48

Ak parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu,Sumbas Çiçeklidere Köyünde içme su şebekesinin açılış töreninde yaptığı konuşmasında “150 yıllık su hasretini bitirmenin mutluluğunu yağıyoruz” dedi.
150 yıldır sıkıntı çeken Çiçeklidere köyü 120 haneli Alasırt Mahallesinde su hasreti nihayet bitti. Yaz-kış, yağmur çamur demeden derelerden,su kuyuları ve pınarlardan At,Eşek, tankerlerle ve kovalarla su getirdiklerini söyleyen köylüler kendilerine sağlıklı ve tertemiz suyu kavuşturan başta Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu,valimize,Kaymakamımıza ve emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyoruz dediler.
Köye su getirilmesine en çok kadınlar sevinirken, Milletvekili Durmuşoğlu’na da Köylüler büyük ilgi gösterdiler.
SU ŞEBEKESİ GERÇEKLEŞTİRİLEN TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
Açılış kurdelesini Ak parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu,Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Sumbas Belediye Başkanız Zeki Demiroğlu, Mehmetli Belde Belediye Başkanı Mehmet Fatih Seyitoğlu,Sumbas Ak Parti İlçe Başkanı Erol Kaplan,Kadirli Ak parti ilçe başkanı İsmail Oruç,İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Gürlek,Veli Gani,kurum müdürleri ve Yüklenici Firma Alasırt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Alasırt kesti.
Geçtiğimiz Aylarda Sumbas Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından su kuyusu açma ve isale hattı ihalesinin yapılmasıyla mahalleye su götürme çalışmaları başlatılmıştı..
Kendisinin de bu mahalleli olduğunu söyleyen Alasırt İnşaat Sahibi Serdar Alasırt, Mahallemiz benim doğduğum ve büyüdüğüm memleketim kurulduğundan bu yana yani yaklaşık 150 yıldır susuzdu. Mahalleme vefa borcumu ödemek için Devletimizin taktiriyle de yapım işini üstlendim. Bir an önce mahallemin suya kavuşması için Gece gündüz demeden çalıştım ve suyu akıttık” dedi.
Milletvekili Durmuşoğlu,Bugün çok önemli bir günde Sumbas ilçemizin çiçekli dere köyü Alasırt mahallesindeyiz. Burada sayın kaymakamımız özel idare genel sekreterimiz ve köylülerimizle beraber Sumbas ve Mehmetli belediye başkanlarımızla birlikte bugün hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada 150 yıllık bir hasretin sona ermesine vesile olan emeği geçen yüklenici firmamız olmak üzere tüm kurumlarımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür etmek istiyorum. Bizim Ak parti olarak hükümet olarak temel politikalarımızdan bir tanesi Türkiye’de susuz ve yolsuz köy kalmaması yönünde bir parolayla çıkmıştık yola. Acil eylem planı hazırlamıştık. Bu acil eylem planı çerçevesinde evet burada Alasırt mahallemizin de 150 yıllık rüyası hamdolsun gerçekleşmiş oldu. Bu tepenin başında hamdolsun 136 metre derinlikte memba suyu nitelikte Elhamdülillah bir su bulduk. Bu suyu da bu bölgede yaşayan çok değerli hemşerilerimiz köylülerimizin içme suyu olarak istifadesine sunduk. Bu güne kadar burada 120 hane bundan istifade edecek. 150 yıldır bu köylülerimiz köy kurulduğundan bu tarafa gerçekten ilkel imkanlarla içme suyu ihtiyaçlarını hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. Ama bugün hamdolsun Devletimizin hükümetimizin imkanlarını seferber ederek buradan 136 metre derinlikten böyle güzel bir suyu çalışmalarını başlattı kaymakamlığımız özel idaremiz ve yüklenici firmamız işbirliğinde hamdolsun bu suyu bugün burada halkımızın istifadesine sunuyoruz. Bu açılış için bir araya geldik. Ben emeği geçenleri yeniden yürekten kutluyorum teşekkür ediyorum. Köylülerimize hayırlı uğurlu olsun ifadelerini kullandı.Kaymakam Tamer Orhan’da su vatandaşımızın ayağına geldi.Bu suyun hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum diyerek tüm köylülerimize hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz