“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

DOĞAKA, Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de yapıldı
    • 2 Mayıs 2019 - 07:14:27

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 88. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan başkanlığında, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ev sahipliğinde yapıldı. Polisevi’nde düzenlenen toplantıya ayrıca, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili Ajans personeli de katıldı.
DESTEK PROGRAMLARININ TOPLAM BÜTÇESİ
27 MİLYON TL DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Rahmi Doğan, 2019 yılı Mali Destek Programlarının 22 Ocak’ta ilan edildiğini ve 5 Nisan itibariyle tamamlandığını belirterek, “Mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesine yönelik programa Hatay ilinden 17, Kahramanmaraş ilinden 22 ve Osmaniye ilinden 12 olmak üzere toplam 51 adet başvuru alınmıştır. Program bütçesi 10 Milyon TL olup alınan başvurular sonucunda Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 25 Milyon 452 Bin TL’dir. Seracılığın geliştirilmesine yönelik programa Hatay ilinden 12, Kahramanmaraş ilinden 11 ve Osmaniye ilinden 13 olmak üzere toplam 36 başvuru alınmıştır. Program bütçesi 5 Milyon TL olup alınan başvurular sonucunda Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 11 Milyon 590 Bin TL’dir.

Az Gelişmiş İlçelerde Ekonomik ve Sosyal Altyapının Geliştirilmesine yönelik programa ise Hatay ilinden 24, Kahramanmaraş ilinden 8 ve Osmaniye ilinden 10 olmak üzere toplam 42 başvuru alınmıştır. Program bütçesi 12 Milyon TL olup alınan başvurular sonucunda Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 14 Milyon 382 Bin TL’dir. Tüm programlara Ajansımıza Hatay ilinden 53, Kahramanmaraş ilinden 41 ve Osmaniye ilinden 35 olmak üzere toplam 129 adet proje başvurusu alınmıştır. Destek programlarının toplam bütçesi 27 Milyon TL olup Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 51 Milyon 425 Bin TL’dir. Alınan başvurularla ilgili değerlendirme çalışmaları başlatılmış olup sonuçları Temmuz ayı içerisinde ilan edilecektir. Ayrıca 2019 yılı Teknik Destek Programı ve 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruların alınmasına devam edilmektedir. Bunların yanı sıra diğer ulusal ve uluslararası fonlardan bölgemize kaynak sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye temsilciliği ile işbirliği içerisinde toplam değeri 34 Milyon 500 Bin Euro olan bir başvuru paketi hazırlanmıştır.”dedi. Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA’nın 88. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz