“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Çocukluğunun oyuncağı topacı üreterek gelecek nesillere taşıyor
    • 17 Haziran 2020 - 07:30:44

Osmaniye’de yaşayan topaç ustası Ekrem Demirbaş (58), evinin bodrum katında 40 yıldır çocukluğunun oyuncağı olan unutulmaya yüz tutmuş topacı üreterek gelecek nesillere taşımaya çalışıyor.Kurtuluş Mahallesi’ndeki atölyesinde çam, dalgara, portakal, demircik, zeytin ağacı kullanarak topaç yapan Demirbaş, bunları boyayıp iple bütünleştirerek oyuncağa dönüştürüyor.Topaç ustası Ekrem Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yaşında kardeşiyle tornacılık yaparken başladığı topaç üretimine hala devam ettiğini söyledi.Günde 250-300 topaç yapabildiğini anlatan Demirbaş, “Kardeşimle açtığımız torna atölyesine gelen topaç siparişini yaparak bu işe başladık. Rağbet görünce de devam ettik.
Kardeşim emekli oldu ben hala devam ediyorum.” dedi.Demirbaş, topacın çocukluğunun oyuncağı olduğunu ve çok sevdiğini belirtti.Topaç alanlara kullanmayı da öğrettiğini ifade eden Demirbaş, şöyle devam etti:”Topaç, çocukluğumuzda vazgeçilmez oyuncağıydı. Doğu illerinden çok sipariş alırdık. Eski oyuncaklara ilgi günümüzde oldukça azaldı. Şimdi insanlarımız genellikle nostalji olarak hediyelik, süs eşyası ve hatıra niyetine alıyorlar. Topaç alanların onu döndürmeye çalışması esnasında yaşadığı mutlulukları benim de çalışma şevkimi arttırıyor. Çocukların mutluluğu için uğraşıyoruz. Topaçlar döndükçe onlar mutlu oluyor, biz de seviniyoruz.”Demirbaş, sağlığı elverdiği sürece mesleğine devam ettirmek istediğini sözlerine ekledi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz