OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

ÇİFTÇİYE, ÇİLEK VE CEVİZ BAHÇESİ KURULUMU DESTEĞİ
    • 10 Ağustos 2020 - 08:09:24

Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde, çiftçiye çilek ve ceviz bahçesi kurulumu desteği verilecek. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 2020 yılı içerisinde uygulanması planlanan yüzde 100 hibe destekli ”Çilek Bahçesi Tesisi Demonstrasyonu ve yüzde 70 hibeli çilek bahçesi kurulumu için başvuruların başladığını, yüzde 70 hibe destekli ”Ceviz Bahçesi Kurulumu” için ise 10 Ağustos günü başvuruların alınmaya başlayacağını söyledi.
Müdür Müftüoğlu, “Bakanlığımızca, İlçemizde yürütülmekte olan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 2020 yılı içerisinde uygulanması planlanan yüzde 100 hibe destekli ”Çilek Bahçesi Tesisi Demonstrasyonu ve yüzde 70 hibeli çilek bahçesi kurulumu ‘başvuruları başlamış olup 14 Ağustosta başvurular sona erecektir. Başvuruda aranacak şartlar ise Çilek Bahçesi 3 dekar alana kurulacak. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olacak. Yaşı 18 – 60 yaş aralığında olacak. En az 6 aylık süre mahalle ve köylerde ikamet ediyor olacak. Kamu çalışanları memur,işçi,sözleşmeli başvuru yapamaz.İstenecek şartlar ise çilek bahçesi 3 dekar alana kurulacak. Proje ile fide, malç naylonu ve damla sulama sistemi hibe desteğiyle yapılacak. Hibe oranı KDV hariç yüzde 70 olacak. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olacak. En az 6 aylık süre mahalle ve köylerde ikamet ediyor olacak. Kamu çalışanları memur, işçi ve sözleşmeli başvuru yapamaz.” dedi.
Hibeli ceviz bahçesi kurulumu için başvuru sürecinin 10 ağustos pazartesi günü başlayacağını ve 21 Ağustos’ta sona ereceğini kaydeden Müftüoğlu şöyle devam etti: “Başvuruda istenecek bazı şartlar, ceviz bahçesi en az 3 dekar en fazla 10 dekar alana kurulacak. Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olacak. En az 6 aylık süre mahalle ve köylerde ikamet ediyor olacak. Kamu çalışanları başvuru yapamaz. Proje ile fidan, damla sulama sistemi, bahçe çevresinin ihata tel ile çevrilmesi ve makine ekipman ‘pülverizatör, motorlu çapa makinesi,motorlu tırpan’ hibe desteği kapsamında olacak.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz