“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

CGC Başkanı Cihangir, “Türkiye İletişim Modeli” programına katıldı
    • 11 Mayıs 2023 - 12:30:21

CGC Başkanı Cihangir, “Türkiye İletişim Modeli” programına katıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye İletişim Modeli” programı kapsamında, deprem bölgelerindeki gazetecilerle bir araya geldi.

İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir de katıldı.

Stratejik iletişim yaklaşımıyla bugüne kadar çok önemli başarılara imza attıklarını dile getiren İletişim Başkanı Altun, “Bir taraftan da hâlâ önümüzde başarılmayı bekleyen önemli hedefler, önemli ödevler var. Türkiye güçlendikçe Türkiye büyüdükçe biz bu noktada daha büyük adımlar atacak ve stratejik iletişim yol ve yöntemleriyle Türkiye’nin gücünü hem milletimize daha çok anlatacağız hem de uluslararası alanda daha çok bu gerçeği haykıracağız” diye konuştu.

İletişim alanında ulusal ve uluslararası güçlü bir performans sergilemenin tüm devletlerin önceliği hâline geldiğini dile getiren İletişim Başkanı Altun, 2018’de Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle birlikte İletişim Başkanlığının kurulduğunu anlattı.

İletişim Başkanı Altun, “Bu vizyoner adımla Türkiye’nin iletişimi, kurumsal bir çerçeve kazanmıştır ve yine Türkiye’nin bu anlamda verdiği hakikat mücadelesi kökleşmiş, Türkiye’nin hakikat mücadelesini yürütürken kamusal alanda güçlü bir karşılık bulması temin edilmiştir. Bu süreçte iletişim alanında geliştirdiğimiz muazzam kapasiteyle gerçekleştirdiğimiz bütünlüklü ve proaktif çalışmalarla ülkemizin ciddi kazanımlar elde etmesini sağladık.” ifadelerini kullandı.

Yayınlardan sempozyumlara, stratejik iletişimin tüm enstrümanlarını etkili şekilde kullanarak yüzlerce faaliyet ve çalışma gerçekleştirdiklerini de vurgulayan İletişim Başkanı Altun, bağlı kurumlar TRT, Anadolu Ajansı ve Basın İlan Kurumu’nun imkân ve kapasitesinin ulusal iletişim politikası doğrultusunda yönlendirilmesi, koordine edilmesi için çalıştıklarını anlattı.

“Yaşasın hakikat dedik ve hakikat etrafında kenetlendik”
İletişim Başkanı Altun, yürüttükleri bütün bu faaliyetlerde bağlı kaldıkları temel ilkenin her zaman “hakikat” olduğuna işaret ederek şunları söyledi:
“O yüzden biz ‘Yaşasın Hakikat’ diye bir temel düstur belirledik ve bu düstur etrafında bu kadar dezenformasyon olmasına rağmen bütün uluslararası alandaki dezenformasyon yağmuruna rağmen biz ‘hakikatin yanındayız’ dedik, ‘hakikati savunmaya devam edeceğiz, yaşasın hakikat’ dedik ve hakikat etrafında kenetlendik. Hakikatin bu denli tahrif edildiği, yalanın, çarpıtmanın öne çıkarılmaya çalışıldığı bir dönemde biz hem kendi halkımıza hem de dünya kamuoyuna doğruyu, gerçeği, hakikati anlatmanın peşinde olduk. Elbette, içeride ve dışarıda birilerinin sistematik yalan çarklarına çomak soktuğumuzda da yine birilerinin dezenformasyon tezgahlarını bozduğumuzda da birçok saldırının doğrudan muhatabı olduk ama hiçbirine aldırmadık ve aldırmayacağız.”

Her zaman ve her koşulda Türkiye’nin itibarını korumak ve yükseltmenin en önemli gayretleri olmaya devam edeceğini vurgulayan İletişim Başkanı Altun, “Çünkü görüyoruz ki iletişim alanında güçlü bir şekilde varlık göstermek artık bir tercih değil, stratejik bir adımdır ve bir zorunluluktur. Ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın karşı karşıya kaldığı sınamalar, iletişimin de asli bir unsur olarak görülmek zorunda olduğu çok boyutlu mekanizmalar tasarlamak gerektiğini bizlere göstermiştir. Bunun için değişen koşullara göre kurumsal kapasitemizi artırma, insan kaynağımızı güçlendirme, teknik, teknolojik altyapımızı geliştirme adımlarına devam edilmesi gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Program sonunda İletişim Başkanı Altun, deprem bölgesinden gelen medya mensuplarıyla fotoğraf çektirdi. CGC Basın

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz