Toplumun geleceği ve milli menfaatların teminatı, halkın gözü kulağı ve sesi olan basının özgürlüğünden geçer.
Toplumun haber alma hakkını gece gündüz demeden zaman mevhumu gözetmeksizin her türlü zorluklara karşı etik kurallar çerçevesinde yerine getiren tüm gazeteci arkadaşlarımın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihçesi
4 Ocak 1961’de basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı kanun Resmi Gazete’de yayınlandı. Ancak dokuz gazete patronu, 212 sayılı yasaya ve Basın İlan Kurumu’nun oluşmasına ilişkin 195 sayılı yasaya karşı çıktılar. Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah’ın patronları ortak bildiriye imza atarak gazetelerini üç gün kapattıklarını duyurdu. İstanbul Gazeteciler Sendikası ise çalışanlarla birlikte karara katılmadıklarını açıkladı. Sendika üyesi gazeteciler, patronların boykotu boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar verdiler. Basın Gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında yayını sürdürdü. Üç gün süren bu dayanışmasının ardından 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başladı. 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ise gazetecilere yönelik ağır baskılar nedeniyle günün adı, ”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirildi.M.Yüksel Kaya
- UYARI
- Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
- İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ
- JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK
- Sporcular “ödüllendirildi”
- BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET
- Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi
- TRAKTÖR ALTINDA KALAN BİR KİŞİ AĞIR YARALANDI
- EKMEĞE 1 TL ZAM YAPILDI
- KAYMAKAM GÜNEY İÇİN VEDA GECESİ DÜZENLENDİ
- KÖYDE KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE AŞURE DAĞITILDI
- Okul müdürlerinin yeni yerleri belli oldu