“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

CAHAR AT ŞEŞ OYNA
    • 25 Şubat 2019 - 07:28:10

Dünya üzerinde hiçbir ülke aşiret, kivre, hısım kavramlarıyla yakışıklı olmuyor. Dünya üzerinde hiçbir memleket vurarak, kırarak, savaşarak, dağa kaldırarak namusunu korumuyor. Dünya üzerinde hiçbir ülke oturduğu koltuktan, yattığı yataktan, içtiği tabaktan, giydiği çoraptan toprağına vurgun yapmıyor.

Hiçbir ülke öyle kolay kolay nefes almıyor ve kolay kolay da uyumuyor ya da ölmüyor. Tabii bu bilene!

Urfa önünde gözünü veren Ahmet Arif’in babası, Yurduna hasret ölen Nazım’ın hikayesi, ülküsü uğruna genç yaşta vefat eden Fırat’ın yiğitliği ve Dağlarda gecesini gündüzüne katıp uğrumuza şehadete uzanan Mehmed’imin ömrüne doyamadan elde ettiği ve bizlere sunduğu meftun bir davadır ‘’millet olma’’ kavramı.

Dünyanın çapı kadar yüreğe sahip olan yiğitler, Fransız kurşununu elleriyle durduracak efeler, Rusların kalleş silahı keleşleri bir çırpıda bertaraf edecek cengizler, İngiliz yuvarlak masasına karşı kurulan milli alimler, Amerikan çığırtkanlığına karşı direnen zekasını sevdiğim bilgeler bu ülkede, bu topraklarda, bu ellerde doğdu!

16 Haziran 1961 yılında ordusuna, vatandaşına, halkına yürüyen o ilk otomobili hediye etmek üretmek için başında Türkiye Cumhuriyeti yazan kuruma bütçeyi bu ülke verdi! Ve bu projenin olması için tamamı milli beyinli 20 mühendisi bu ülke bir araya getirdi!

Dünya 1950’lerde her ne kadar tüm dünyan hızlı trenlerle ilgili çalışmalara başlasa da bu kurum çoktan kendi milli arabasını icat etmişti! Herkes ‘’ Devrim’in hikayesini bilir, hani şu üretilen ilk otomobilimiz. Hani iki adet üretilen fakat birisine benzin koyulurken diğerine benzin koyulması unutulan. Hani benzin koyulmayan ve yol alsa da medya tarafından linç edilerek adı gibi devrim olacakken dalga geçilip tarihe ‘’100 mt gitti Devrim’’ bitti diye not düşülen!

Oysa o vakit bu proje için ayrılan bütçe 1.400.000 iken at neslinin ıslahı için ayrılan bütçe 25 milyon tl’ydi.

Peki bugün sizce değişen ne? Mantık değişti mi? Düşünce değişti mi? Milli diye nitelediğimiz projelere harcanan milli para miktarları ne durumda? Milli beyinler, efeler, cengizler ne yapıyor?

Basit bir hesap; hızlı ve yerli tren için ayrılan bütçe 3.5 milyar peki milli olmayan hani şu vicdani yanımızdan elaleme, misafirlere harcanan neydi 2017’de 80 milyon…

‘’Cahar atıp şeş oynasan yine yenersin beni’’. – MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz