KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başarılara doymayan hemşerimiz Meryem Tuncel
    • 23 Ağustos 2020 - 18:53:05

İlk orta ve liseyi ilçemiz Kadirli de yapmış ve tüm okullardan başarıyla mezun olmuş. Erkek kardeşi çok kıymetli İsmail Tuncel beyden aldığım bilgiye göre ortaokul ve liseyi 1. likle bitirmiş ve karnesinde hiç 9 yokmuş.Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesindeki öğretim hayatını da aynı başarıyla tamamladıktan sonra araştırma için Amerika ya gitmiş. Uzun yıllar orada kalmış ve aldığı ödüllerle gururumuz olmuştur.
Teksas Tıp Fakültesinde çalıştığı dönemde pek nadir kazanılan “Endowed Chair “( dalında mükemmelliği yakalamış) tıp fakültelerinde çalışan profesörleri ödüllendirmek için verilen ödülü kazanmıştır.
Bu kadar başarının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Ağustos 2020 resmî gazetede yayınlanan kararnameye göre Çukurova Üniversitesine ilk kadın Rektör olarak atanmıştır.
Osmaniyenin Kadirli ilçesinden tüm dünyaya örnek olacak üstün başarılar gösteren hemşerilerimizi gönülden kutluyorum ve Başarılarının devamını diliyorum .
Sayın Kaymakamımız ,Sayın Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclis üyemize Çukurova Üniversitesi İlk Kadın Rektör olarak atanan Profösör Dr. Meryem Tuncel Hanımefendiyi ziyaretlerinden çok memnun olduğumu belirtmek isterim.En kısa sürede Kadirli Kadinlar Meclisi olarak tanışmak ve tebrik etmek dileğiyle ,hemşerilerimizi de gönülden kutluyorum
“Yetenekler insanı önemli yerlere getirebilir ama orada kalmak tamamen karakterle alakalıdır.”Sözünden yola çıkarak sağlam karakterli insanların her daim başarılı olacağı örneklerinden birini paylaştım sizinle.
Gelelim ilçemizde kadınların demografik yapısına:
Geçtiğimiz 8 Mart kutlamaları için hazırladığım bir çalışma var.
Kadirli 31.12.2019 tarihli nüfusu:
Erkek. Kadın. Toplam
Köyler: 15.346. 14.869. 30.215
Merkez:47312. 47556. 94868
Toplam: 62658. 62425.125083
Milli eğitim müdürlüğünden aldığım bilgilere göre ilçemizde 28.870 İlk orta ve lisede okuyan öğrenci sayımızın 18 903’ü kız öğrenci ve 2019 yılında ilçemizde YKS sınavını Kazanan toplam öğrencilerimizin sayısı 515 bunun da 309’u kız öğrenci yani kız çocukları %10 Daha başarılı .
Kadirli meslek Yüksekokulu öğrenci sayısı toplam 306 Uygulamalı bilimler 275 fakülte 159 toplam 740 öğrenciden 320’si kız öğrenci.
Bu durumda bölgemizde kadının okumuşluk ve öğrenim görme açısından mesafe kaydettiğini görüyoruz. Ama aynı coğrafyada kadının toplumsal statüsü açısından yeri ile ilgili aynı mesafeyi göremiyoruz. Bu yaman bir çelişki olarak karşımıza çıkıyor.!
Yine ilçemizde ticaret odasına kayıtlı 84 kadın esnaf var .Odaya kayıtlı olmayan pek çok kadın esnaf da bulunuyor.
Kadirli Kaymakamlığımız corona virüs tedbirleri kapsamında uyarıları ve denetimleri sıkılaştırdı. Kerimli ve Kümbet köyleri karantina altına alındı. Düğünler ve cenaze törenlerine kısıtlama getirildi. Lütfen maske mesafe ve temizlik üçlüsüne dikkat edelim.Sayın kaymakamımız Ahmet Arık bey ,bu konuda çok titiz davranıyor. Kendi sosyal medya hesapları ve Kaymakamlık aracılığıyla sürekli uyarı videoları yayınlıyor halkımızı bilinçli olmaya davet ediyor. Krizi başarıyla yöneten sayın kaymakamımıza Kadirli Belediye Başkanımıza ve ihtiyaç halinde desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza ben de buradan teşekkürler ediyorum .
Birlikte mücadele eder ve kurallara uyarsak özlediğimiz günlere daha çabuk kavuşuruz.
Özellikle temizlik konusunu her hafta vurguluyorum. Kişisel temizlik kadar çevre temizliğine de önem göstermeliyiz.Temiz bir çevrede yaşamak en doğal hakkımız.Bu yüzden en basiti temizlik yapamıyorsak bari kirletmeyelim mantığıyla yerlere çöp atmayalım özellikle çocukları bu konuda uyaralım.
Karakütük köyünden Havva Usluğ hanıma selam ve sevgiler.Oldukça emekli kızılcık şurubu yapıyor.İçimi harika olduğu kadar da sağlıklı olan bu şurubu yapmayı başarabilen emekçi kadınları tebrik ediyorum Evde kendi çabalarıyla üretim yapan tüm kadınlar size saygı duyuyorum, bu yüzden de @kadirlikadınlarmeclisi İnstagram Facebook ve Twitter sosyal medya hesaplarımdan destek tanıtımlarınızı yapıyorum. Emeklerinize sağlık üretmeye devam edin lütfen.
Kadirli Kadinlar Meclisi üyesi canım komşum Yeter Demiralay da bu kadınlardan biri. Domates ve biber salçası yapımında çok başarılı Yeter hanıma selamlar gönderiyorum.
Kadirli Belediye Başkanımız Ömer Tarhan beyin onayıyla oluşan Kadinlar Meclisi gönüllü üyelerime sonsuz sevgi ve selamlar.Biz Kadinlar her alanda kendimizi geliştirmeli ve birbirimize destek olmalıyız. Elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine destek olmak için ,Kadirlimizin tanıtımı konusunda elimizden geleni yapmak için varız.Birlikte unutulmayacak anılar biriktirdik.Sevgili Kadinlar bu düşüncelerle bize katılmak isteyenleri de aramıza bekliyoruz. Bu haftalık ta bu kadar.Haftaya konumuz çocuk yetiştirirken nelere dikkat etmeliyiz? Fikirlerinizi bekliyorum. Umut yoldaşınız şansınız bol olsun.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz