“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Atık malzemelerle “evin çatısında” çiçek, sebze ve meyve yetiştiriyor
    • 20 Ocak 2021 - 07:48:21

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 52 yaşındaki sigorta emeklisi Selim Biçer, atık malzemeleri değerlendirerek evin çatısında çiçek, sebze ve meyve yetiştiriyor.

Biçer, Dere Mahallesi’nde ailesinden miras kalan evin çatısındaki 90 metrekarelik alanı değerlendirmek amacıyla atık boya kutusu, plastik boru, yağ tenekesi, fıçı, çocuk karyolası, süpürge kovaları, kırık bardak, terlik ve çaydanlık gibi kullanılmayan ev eşyalarını biriktirdi.

Atık malzemeleri geri dönüşüme kazandıran Biçer, yaptığı açıklamada, hem toprak özlemini giderdiğini, hem de ailesinin sebze ve meyve ihtiyacını evin çatısında yetiştirdiği organik yiyeceklerle sağladığını söyledi.

Biçer, çocukluktan bu yana toprakla uğraşmayı sevdiğini ifade ederek, “Emekli olduktan sonra memleketime döndüm. Çevreden topladığım ve yerine göre parasıyla aldığım atık malzemelerle ev eşyalarını değerlendirmek istedim. Kendime ait bir metre toprağım olmadığı için şehir merkezindeki ata yadigarı evimizin çatısında hobi bahçesi kurdum. Atık malzemelerin içinde, hambelis, limon, portakal, nar, yeşil soğan, maydanoz, marul, sarımsak, tere ve çiçek çeşitleri var. Yaz ve kış aylarında vakit ayırıp ailemin organik beslenmesine katkıda bulunarak yiyecek ve çiçek yetiştiriyorum.” dedi.

Biçer, gittiği yerlerde insanların toprakları iyi değerlendiremediğini görünce çok üzüldüğünü belirten Biçer, yıllardır azda olsa toprak özlemiyle büyüdüğünü söyledi.

İnsanlardan evde kullanmadıkları eşyaları veya atıl malzemeleri değerlendirmesini isteyen Biçer, şunları kaydetti:

“İnsanlar, toprağı bir kenara atmasınlar. Değerlendirsinler. Bağ ve bahçesi olan insanları görüyorum. Bakımsız ve ilgilenilmeyen toprağı görünce üzülüyorum. Keşke bura benim olsa diyorum. Neler yaparım diye. Ben 50 metrekare toprağım olsa da bir şeyler yapsam diye hayıflanıyorum. İnsanlara tavsiyem ellerindekinin değerini bilsinler. Siz ona baktığınız zaman toprak size çok güzel şeyler verir. Emek vererek yetiştirdiğini meyveyi dalından kopararak yemek ayrı bir tat verir insana.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz