KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

ATATÜRK’ÜN OSMANİYE’YE GELİŞİNİN 95’İNCİ YILI KUTLANDI
    • 17 Ocak 2020 - 06:59:37

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95’inci yıldönümü törenlerle kutlandı. İlk program Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu’nda yapıldı. Buradaki törende Atatürk’ün temsili karşılanması gerçekleştirildi. Siren çalarak gara gelen Türk bayrağı ve çiçeklerle süslenmiş trenin vagonundan inen izciler, “Şehitlerimizin kanından rengini alan, ulusumuzun bir sembolü olan, büyük bir gurur ve onurla taşıdığımız, şanlı ay yıldızlı bayrağımızı öpüyor ve teslim ediyorum” diyerek, taşıdıkları Türk Bayrağı’nı Vali Ömer Faruk Coşkun’a sundular. Vali Ömer Faruk Coşkun, Türk Bayrağını öperek teslim aldı.
Devamında, Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini sergiledi. Ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisini sundu. Öğrenciler, mehter takımın marşlarına ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik ettiler. Osmaniye Belediyesi tarafından, Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95’inci yıldönümü nedeniyle 21 pare top atışı yapıldı.
Tören birliği ve askeri bando eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü sonrasında Atatürk Anıtı önünde yapılan törende Vali Ömer Faruk Coşkun, Atatürk Anıtına, Valilik çelengini sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Coşkun deftere şöyle yazdı:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 95 yıl önce bu gün şehrimizi onurlandırmasının büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, şehrimize gelişinde Osmaniyeliler tarafından büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanmıştır. Tarih boyunca esaret görmemiş, hürriyetin timsali olan yüce milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli mücadeleye var gücüyle destek vermiş, neticesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyeti kurmuştur.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaşlarda nasıl ordusunun başında ve hep en ön safta bulundu ise milletine olan sonsuz güvenin muktezası olarak gittiği her yerde ülkemizin kalkınması için ter döken fedakâr Anadolu insanıyla kucaklaşmış, bu yolda emek ve çaba sarf eden herkesi takdir ve taltif ederek onurlandırmıştır.”
Vali Coşkun, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz