“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ASIRLIK ÇINAR AĞACI YILLARA MEYDAN OKUYOR
    • 26 Haziran 2019 - 08:25:59

 

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Kösepınarı köyü Göbüget mevkiindeki 900 yılı aşkın olduğu tahmin edilen çınar ağacı yıllara meydan okuyor.
Yaşar Kemal’in ünlü romanı İnce Memed hikayesinde de geçen çınar ağacı Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2013 yılında korumaya alınmıştı.

Çevresi tel örgü ile çevrilen ve “Anıt Ağacı” levhası dikilen çınar ağacı için köydeki yaygın söylentiye göre,  Elli yıl önce bir gün buradan geçen bir düğün alayı yağmura yakalanmış. Gelin ile damat yağmurdan korunmak için çınarın kovuğuna sığınmış ve gerdek gecesini burada geçirmişler   İlk çocuklarının ismini de çınar koymuşlar.Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Kılıç,Emniyet Müdürü İrfan Uzay,Orman işletme Müdürü Bayhan Altıntaş,İl Genel Meclis üyesi Bahattin Durmuşoğlu,Köy Muhtarı Hasan Uçar ile birlikte tarihi Çınarı gezdiler.

Kaymakam Orhan,hem turistik hem de doğal güzelliği olan tarihi Çınarı herkesin görmesini tavsiye ederek yerli ve yabancı turistleri bu doğa harikasını görmeye davet etti.
Koruma altına alınarak anıt ağaç adı verilen çınarın yüksekliğinin 10.50 metre, gövde çevresinin 9 metre ve kapladığı alanın ise 22.5 metrekare olduğu belirtildi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz