UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

YANIK  İBA’YA VE  MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

YANIK İBA’YA VE MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ OSMANİYE ŞUBESİ İLE OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
    • 22 Mayıs 2023 - 08:29:01

ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ OSMANİYE ŞUBESİ İLE OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü nedeni ile, Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile, gören insanlarda bir farkındalık oluşturma amaçlı bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlik, Üniversite Kampüsünde Fen Edebiyat Fakültesi önünde Üniversite Rektörü sayın Prof.Dr.Turgay UZUN, Rektör Yardımcısı sayın Prof.Dr.Alparslan Dayangaç, Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ziya Demez ve Yönetim Kurulu üyeleri, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, Üniversite öğretim elemanları, idari personelleri, diğer derneklerin başkanları, dernek üyeleri ve üniversite öğrencilerinin katılımları ile başladı.

Günün önem ve anlamı nedeni ile, gören insanların görmeyenlere nasıl yardım edebilecekleri ile ilgili hazırlanan 10 maddelik yazı okundu.
Akabinde Rektör Yardımcısı başta olmak üzere, gönüllü personel ve öğrencilerimizin gözleri bağlandı ve bir kısmına beyaz baston verildi, bir kısmı da refakatçının koluna girmek suretiyle yürüyüşe geçildi.
Etkinliğe katılanlar, gruplar halinde yemekhaneye kadar yürüdüler.
Yemekhane önünde toplanıldı ve gözleri bağlanan kişilerden neler hissettikleri soruldu.
Gönüllü katılımcılar tarafından verilen cevaplarda: Bu etkinlik ile insanın gözlerinin ne kadar değerli olduğunun anlaşıldığını, bunun yanında, yanındaki insana güvenmenin öneminin kavrandığı ve hitap şeklinin ne kadar önem arzettiğini belirttiler.
Rektör yardımcısı da, etkinlikten çok etkilendiğini, üniversite olarak engellilerin sorunlarına çözüm bulunmasında katkı sağlamaya devam edeceklerini belirttiler.
Ardından Osmaniye Belediyesinin etkinliğe katılanlar için hazırladığı hediye paketleri verildi.
Daha sonra, toplu fotoğraf çekildi ve yemekhaneye girilerek üniversite tarafından katılımcılara ikram edilen yemek yenildi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz