OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

AGF Genel Başkanı Coşkun, CGC’yi ziyaret etti  
    • 9 Nisan 2023 - 11:35:43

AGF Genel Başkanı Coşkun, CGC’yi ziyaret etti

 

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni (CGC) ziyaret etti.

 

Genel Başkan Coşkun, CGC Ali Türkmen Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette, yaptıkları paylaşımdan dolayı tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye olan Ali ve İbrahim İmat kardeşlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

İmat kardeşlerin tutuklanmalarının hemen ardından federasyon ve konfederasyon nezdinde yapılan girişimleri anlatan Coşkun, olayın ülke genelinde basın camiasını üzdüğünü ve bir daha yaşanmamasını diledi.

 

Deprem kadar bu süreçte medyanın aslında çalışma koşulları ve basın özgürlüğünün de tartışıldığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

“Bu süreçte ‘çadır yok’ demek suç oldu. ‘Asker inmedi’ demek hata oldu. İnsanların ‘susuzuz’ demesi bile bazı zamanlarda bile eleştiri konusu oldu. İlk zamanlarda aslında erişimde bile sorunlar yaşandı. Bütün bunlar yaşadığımız gerçekler. Mesleki açıdan aslında bir adım geriye gittiğimiz yaşanmışlardı. Dezenformasyon yasasına karşı çıkan çok az örgütten birisiydik. Bir şeyin varsayılması bile araştırılması için bir sebep oluşturulabiliyor. Bunların yazılmasının suç olmaması gerektiğini savunduğumuz bir dönem yaşadık ama basın örgütleri isteklerini dile getirmelerine rağmen buna karşılık bulamadılar. Bunun tek vücut bulmuş hali de Osmaniye’de iki meslektaşımızın ‘çadır’ sorgusu yapan paylaşımların tutuklamaya gitmesi oldu. Adına da Dezenformasyon denmesiydi. Gerçekten anlaşılır gibi değil. Çünkü gazetecilikte soru sormak vardır. Soru sorarsınız cevap alırsınız. Gazetecilik başka türlü nasıl yapılabilir? Bu sebeple yeninden düşünülüp konuşması gerekiyor. Deprem bölgesinde yanlışların konuşulması gerekiyor ki bundan sonraki süreçlerde bu yanlışlar yapılmasın. Zira bu süreçte medya özgürlüğünden de söz edemedik” diye konuştu.

 

Coşkun, deprem bölgesinde ziyaretler gerçekleştirdikleri ve sorun ve talepleri dinlediklerini anlattı.

 

Meslektaşlarının resmi ilan almaları konusunda düzeleme yapılmasının istediğini dile getiren Coşkun, bu yönde çalışma yapmak üzere hukuk bürosuyla da anlaşma sağlandığını sözlerine ekledi.

 

Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün, cemiyet üyelerine depremden dolayı geçmiş olsun temennisinde bulundu.

 

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ali Cihangir, ziyaretlerinden dolayı Coşkun ve Yenigün’e teşekkür etti. CGC Basın

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz