“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

    • 28 Aralık 2020 - 07:27:34


Uzun zamandır yazmak istediğim bir konuyu canım babamın hastalığı ve vefatı nedeniyle biraz beklettim. Kısmet bugüneymiş. Bizlerin rahat yaşamaları için emek veren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Her mesleğin iyi tarafı kötü tarafı vardır. Geldiğimiz noktada sağlık çalışanı olmak kendinden çok fazla ödün vermek demekmiş , bunu anladık.Ayrıca hayatta en önemli olan sağlıklı olmakmış bunu da anladık. Sağlıklı olabilmek için de sağlık çalışanlarına ihtiyaç varmış ,sanırım bu en önemlisi.
Yaklaşık bir yıl önce normal hayatımızı yaşıyorken başımıza geleceklerden tamamen habersizdik. Kim derdi ki sevdiklerimize sarılmadan öpmeden yaşayacağız. Sürekli korku içinde yüzümüzde maskeyle dolaşacağız. Sürekli eve kapanarak acı haberler arasında hangisine üzüleceğimi şaşıracağız.
Şimdi kendi nefesimizi alabilmenin ne demek olduğunu, oksijenin vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu anladık .Ne yazık ki vücudumuza saldıran acımasız bir virüs nedeniyle hayatımız çok değişti. Önceliklerimizin sırası tamamen değişti. Artık siren seslerini çok duyar olduk .
Bütün bu zorlukları sağlıkçılar da yaşıyorlar elbette. Fakat aramızda farklar var. Onlar bu durumu düzeltmeye çalışırken risk altında ,acaba bana ne zaman bulaşacak diye ailelerinden kendilerini uzak tutuyorlar. Çünkü bulaş riski var. Görevleri nedeniyle kendi canlarını düşünmeye vakit bulamadan, sürekli ,hastalara şifa olmaya çalışıyorlar.
Hastane ortamında, en küçük sağlık biriminde çalışan kişiden ,baş hekimine kadar tüm sağlıkçılar risk altındalar. Her gün sıra kime gelecek, diye çaresiz bekliyor . Yakın arkadaşları veya yakınları arasında hastalığa yakalananlar ,hatta hayatını kaybedenler için bir süre üzülerek , çalışmaya devam ediyorlar. Virüs nedeniyle hastalananlar da bir an önce iyileşip görevi başına geliyorlar, sağlık beklemeye gelmez. İyileşemeyenler için de üzülerek tekrar hayatlarına devam ediyorlar . Güçlü ve faydalı olmak zorundalar çünkü.
Bir de yoğun bakım var ki , canım babamın hastalığı nedeniyle sık sık haber almak için gittiğim. Öğrendiğim kadarıyla ölüm ve yaşam arasındaki çizgiyi yakından görebilen, her hastaya emek veren ve hayatta kalmaları için mücadele eden bir ekip var orda. Emek veriyorlar ama sonuç ne olacak bilinmez. Kimi zaman mutlu son, kimi zaman acı son. Kendi canlarının önemi, oradaki hastalardan daha fazla değil. Halbuki bu ekip olmasa hastalarla kim ilgilenecek?
Doktorumuz babamdan bahsederken Eyup amca diye söze başlıyordu. O zaman anladım ki babamı sahiplenmişti. İçim rahatlamıştı birden.Sonra başka bir hasta yakınıyla konuşurken aynı samimi tavırla bilgiler veriyordu. Evet hepimiz kendi hastamızı düşünüyoruz, fakat sağlıkçılar tüm hastalara eşit olarak bakıyorlar. Objektif olmak zorundalar.
Salgının başından beri her şeyi bilerek çalışan ,temaslı oldukları hastalardan bulaşan virüs nedeniyle hayatını kaybeden pek çok doktor, hemşire, temizlik görevlisi,teknik eleman ya da güvenlik görevlisi tüm sağlık çalışanlarına da buradan Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.
Onlara ne kadar çok şey borçluyuz ve ne kadar teşekkür etsek az kalır.
Oysa biz ,bu riskli yaşantıya karşılık, sadece üç basit kuralla, bu salgının seyrini değiştirebiliriz .Artık ezberledik sanıyorum.Maske, mesafe ve temizlik .Kalabalık yerlerde bulunmak risk grupları için tehlikeli. Çekirdek aile dışında başka kişilerle temastan kaçınılmalı.
Dünyada daha önce de pek çok salgın yaşanmış ve etkili olduğu söylenen bu kurallar haricinde bazı bilgiler var. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız. Bunun için de yapmamız gerekenler var.Düzenli ve dengeli beslenmek ,yeterli uyumak başta olmak üzere.Bol su içmek .Ilık suya, limon suyu koyarak,bazen de elma sirkesiyle içmek.Yoğurdun içine sarımsak ezerek yemek . Son olarak ta ev turşusu yemek ve suyunu içmek. Egzersiz yapmak ta önemli,en basiti yürüyüş bile yeterli olabilir.
Tüm emekçilere saygılar sunuyorum. @kadirlikadınlarmeclisi üyelerime (Hatice Ceylan hanıma) ayrıca selam gönderiyorum. İyilikleri çoğaltarak kötülükleri azaltalım istiyorum. Tüm sağlık çalışanlarına minnet duyuyorum. Artık coronasız günler görmek dileğiyle, haftaya başka bir konuda buluşmak üzere sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz