“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

    • 20 Aralık 2020 - 20:23:27


Kadirli Belediyesi Meclis üyeliğim döneminde iken çalışmalarımdan bir tanesi de sadece Kadınların ürün satışı yapabileceği bir pazar açılmasıydı. Adını da Kadın Emeğine Destek Pazarı koymuştum. Bu anlamda Kadirli Kaymakamımız ve Kadirli Belediye Başkanımızın talimatlarıyla pazarımız açıldı.
Ev hanımları ürünlerini bu pazarda satarak elde ettiği kazançla evlerine mutlu ve gururlu olarak geri dönüyordu. Biz de @kadirlikadınlarmeclisi olarak bu Kadınlara ,ürünlerini satmaları konusunda yardımcı oluyor ve bununla mutlu oluyorduk. Kadirli Kaymakamımıza, Kadirli Belediye Başkanımıza ,Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma ve Belediye personellerine bu Kadınların ürün satışına yönelik verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum.
Pazarımızın gününü Perşembe günü olarak belirledik. Çünkü diğer günler Kadirli de başka yerlerde kurulan pazarlar vardı. Kadın Emeğine Destek Pazarımızın yeri Öğretmen evi önü olarak belirlendi.
Bu pazarın kurulmasında satış için gerekli tabla ve çadırları Kadirli Belediyesi sağlıyordu.Tabii ki yer konusu da aynı şekilde.
Her Perşembe biz de Kadirli Belediyesindeki bize ayrılan odamızda toplanarak bu kadınlara zaman ayırıyorduk. Öğretmen Evi önünde kurulan pazarımız Odamızın tam arkasındaydı ama yağmurlu günlerde odamızın önündeki kapalı alanda kuruluyordu.
Kadınlarla hem güzel vakit geçiriyor hem de haftalık toplantılarımızı yapıyorduk. Çevre köylerden de satış için gelen Kadınlarla birlikte bilmediğimiz çok şey öğrendik. Bu Kadınları ihtiyaç durumuna göre biz belirliyorduk.Ev hanımlarının başarılarını görünce gurur duyuyorduk. Muhteşem ürünlerini sergileyen ve satıştan elde edilen kazançlarını eve götürüp ev ekonomisine katkıda bulunan kadınlar her hafta başka bir güzellikle geri geliyordu.
Bu kadınlar artık birbiriyle de arkadaş olmuşlardı.İçlerinden bir tanesini sorumlu seçmiştim ,her hafta düzenlemeyi Münevver Altınpınar hanım yapıyordu . Kendisi hala evde mantı vb. yaparak hayatını sürdürüyor. Buradan Münevver hanım ve pazarımızda ismini tamamen sayamadığım tüm emekçi kadınlara selam ve sevgiler gönderiyorum.
Pek çok il ve ilçede bulunan sadece kadınlardan oluşan Pazarlar var. Kadirli de bulunması bana göre gurur verici. Zamanla her şey yoluna girmeye başlamıştı. Düşünün ki ev hanımları bir hafta boyunca evde geçirdiği zamandan vakit ayırarak ürünler hazırlıyor ve sonra bu pazarda ürünlerini satıyor.Ev hanımları için harika bir destek bu .
Kadirli Kaymakamımız ve diğer birim Müdürlükleri de pazarımıza geliyor alışveriş yapıyorlardı. Bu ilçenin ,Kadın Emeğine Destek Pazarımıza daha çok destek vermesini bekledik hep.
İnşallah pandemi döneminden sonra her şey yolunda giderse tekrar bir Kadın Emeğine Destek Pazarı oluşturabiliriz. Çünkü kadın güçlenirse eğer , toplum gelişir.
Sosyal çevre edinen kadının ,ekonomik alanda da kendine güveni artar. Bir şeyler üretmenin verdiği gururla daha da mutlu ve verimli olacaktır.
Her zaman söylüyorum , biz kadınlar manevi gücümüzün farkına varmalıyız. Birbirimize destek olmalıyız. Çalışan çalışmayan farketmez. Önemli olan ne yaşadığımız. Her koşulda üretim ve üretene destek vermeliyiz.Zor günleri birlikte aşabiliriz.
Bu hayatta kimse eşit değil . Şartları zorlayacağız. Ne kadar saygıdeğer olduğumuzu bileceğiz.Sürekli kendimizi geliştireceğiz ve bol bol eğitici kitaplar ,romanlar okuyacağız. Doğru yolda beraber yürümeyi öğreneceğiz . Ki bu en önemlisi.
Ben ,hayatıma dokunan ,değer katan @kadirlikadınlarmeclisi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çünkü ne kadar kıymetli olduğumu hissettim. Aynı zamanda bana zarar vermek isteyenlere de teşekkür ediyorum. Çünkü daha güçlü ve dikkatli olmam gerektiğini öğrendiğim.Yani her şey bizim için. Doğru ya da yanlış farketmez,sonuçtan çıkartacak bir güzellik bulmak, anafikri bulmak önemli olan.
Yine Perşembe günleri sosyal medya hesaplarımızdan (@kadirlikadınlarmeclisi Facebook Instagram ve Twitter hesaplarından) belirlediğimiz kadınların, evde kendi imkanlarıyla olmak şartıyla ,tanıtımları (ücretsiz) yapılıyor. Böylece yine ev hanımlarına yine destek oluyoruz ve hayatımızı biraz olsun renklendiriyoruz. Böylece daha çok kadının eli güçlenip ,başka güzel şeyler yapma çabası gelişiyor. Amacımız bu sayfayı büyüterek daha çok kişiye ulaşmak. Bu ilçenin adını dünyaya duyurmak.
15.Aralık.2016 günü Kadirli Kadınlar Meclisi kurulduğu günden bu yana hep faydalı projeleri hayata geçirdik. Kadirli Kaymakamlığımız ve Kadirli Belediyemizin de destekleriyle güzel projeleri gerçekleştirmek için çabaladık.
Sevgi dolu ve gönüllü kadınlar o günden bu yana birbirimizi bırakmadık.Her birine ayrı ayrı sevgi ve selam gönderiyorum. (Meryem Çatalbaş hanıma ayrıca) .
Yaptığınız işi severek yaparsanız başarı kaçınılmazdır. Birlikte daha güzel projeleri hayata geçirebilmek dileğiyle doğum günümüzü kutluyorum .Dilerim ,gelecek yıl Allah ömür verirse ,birbirimize sarılarak ,doğum günümüzü coşkuyla kutlarız. Ve kuruluşumuzdan bu yana projelerimizde desteklerini esirgemeyen kıymetli insanlara teşekkür ediyorum. Sloganımız: “İyilikleri çoğaltalım kötülükleri azaltalım”.
Coronavirüs vakaları şimdilerde ne yazık ki çok yükselmiş durumda. Lütfen tedbirli olalım hem kendimizi hem de sevdiklerimizi koruyalım. Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz