“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

23 YILLIK VİLAYET OSMANİYE NEDEN TANINMIYOR?
    • 2 Ekim 2019 - 06:20:31

Merhaba sevgili okurlar,

Osmaniye Belediye Başkanı Musa Şahin’in elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, o zamanda anayasaya göre seçim yapmak zorunlu olması sebebiyle seçim yapılmış ve sağolsun rahmetli Necmettin Erbakan ve Tansu Çiller’in sayesinde 1996 yılında Osmaniye vilayet yapılmıştı.

Osmaniye vilayet olalı 23 yıl oldu. 7 tane vali, 5 tane Belediye başkanı, 20’ye yakın da milletvekili geldi geçti. Osmaniye’nin bir çok ünlüsü ve bir çok meşhur ürünü olmasına rağmen, tanıtım yönünde bir arpa boyu yol alamamak bizleri üzmektedir.

Bir kentin tanınması düşünüldüğü kadarda kesinlikle zor değil. Hatta bir kentin tanınması o bölgeye turist gelmesi ve ekonomisinin canlanması demektir. Osmaniye’nin Kastabalası, Karatepesi 7 tane tarihi kalesi,Zorkun, Maksutoğlu ve Dumanlı Yaylası, Karaçay ve Karasu Şelalesi gibi çok önemli gezilecek ve görülecek yerleri olmasına rağmen ben 50 yıldır buradayım daha bir turist kafilesi görmedim.

Burdur vilayetini çoğumuz bilmeyiz onlarında tanınma sorunu var. Orada bulunan Salda Gölü birkaç ulusal tv’de haber yapıldı 3 ayda 700 bin yerli ve yabancı turist gelmiş.

Diğer yandan bölgemize bulunan Adana, Gaziantep ve Hatay’ın hiçbir tanınma sorunu olmamasına rağmen teknofestlere ve tanıtım günlerine hemen katılıyorlar.Biliyorlar ki, tanıtım çok önemli.

Ankara’da AKM’de vilayetlere tanıtım günleri için ücretsiz yer tahsis ediliyor. İstanbul Yenikapı’da yine tanıtım için organizasyonlar yapılıyor ve maalesef biz hiç birinde yer almıyoruz.

Yazık bu kente. Bugün Osmaniye’nin ekonomisi can çekişiyorsa bir sebebi de bacasız sanayi olarak bilinen turizm alanında çok başarısız olmasıdır.

Yaz aylarında GS,FB ve BJK gibi çok önemli futbol takımları serin yerler arıyorlar ve yurtdışına gidiyorlar.

Osmaniye’nin Zorkun Yaylası yazın 15-20 derece oluyor. Her tarafı çamla kaplı buralara oteller ve sahalar yapılsa futbol takımları gelmek için can atar. Ancak bunları yapacak yöneticiler nerede?

Arçelik, Vestel ve daha bir çok firmanın çok iyi tanınmasına rağmen Tv ve Gazetelerin reklam alanlarını tanınmış firmalar işgal ediyor. Bunun anlamı şu demek, reklam yapılmadan bir yere varmak mümkün değil.

23 yıllıdan bu yana Türkiye’nin 80. Vilayeti olan Osmaniye tanıtım için Allah aşkına bir bütçe dahi oluşturdu mu? Maalesef ki, kocaman bir “hayır”. Peki tanımaya ihtiyacımız var mı? Kocaman “evet” var.

Ben burada kimseyi suçlamak niyetinde değilim. Ancak dün dünde kaldı. Şimdi önümüze bakma zamanı. Bu kentin kalkınması, değişip ve gelişmesi için hepimize görev düşüyor. Osmaniye’nin ekonomisinin canlanması ve turist gelebilmesi için tanıtıma yönelmeliyiz diye düşünüyorum.

Bu konuda Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Milletvekillerimiz Dr. Devlet Bahçeli, Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya,Baha Ünlü ve Belediye Başkanımız Kadir Kara beye büyük görevler düştüğüne inanıyorum. Hep beraber elele verme vakti geldi. Osmaniye’yi herkes tanımalı bilmeli ve Osmaniye’nin tanıtım sorunu kökten bitmeli.

Saygılarımla.Bahri Çolpan

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz