“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü
    • 22 Mart 2019 - 06:24:41

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
21 Mart 2019 Perşembe 17:55
Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.Okullar kampüsü alanında düzenlenen yürüyüşe Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları ile öğrenciler katıldı.Kampüs girişinden başlayan yürüyüşe katılanlar ellerinde dövizlerle Down sendromuna dikkat çekti.

Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, 2019’un “Gönüllülük yılı” ilan edildiğini, bu kapsamda Türkiye genelinde Down sendromu farkındalık yürüyüşleri düzenlendiğini belirtti.

Bugünün Down sendromlular hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Loğoğlu, “Down sendromu son kırk yılda gerçekleşen gelişimci ve kapsayıcı tutuma rağmen, birçok ülkede Down sendromlu bireyler hala ayrımcılık ve önyargı ile karşı karşıya kalıyor. Oysa, bu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Dünya Down Sendromu günü gibi farkındalık yaratacak organizasyonlar, tüm toplumun kapsamlı bir bakış açısı ile Down sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlıyor.”diye konuştu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz