DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

    • 29 Mart 2021 - 22:47:56


Kaderden kaçılmaz ve hiç kimse ölümsüz değildir. Ayrıca ne zaman gelirse gelsin her ölüm erkendir denir. Çünkü kolayca kabul edilmez .
Babam hep sayılı nefesimiz var kızım derdi. “Ne eksik ne fazla. Eğer vakit gelmişse nefesimiz de o kadarmış işte”. İyi ki insan bunu bilmiyor , eğer biliyor olsaydık kaygıdan yaşayamazdık .
Onu ne kadar anlatsam, güzel meziyetlerini saymakla bitiremem .
Babam konuşunca kendini dinleten bir insandı. Bir olayı öyle güzel anlatırdı ki hayran hayran dinlerdik. Kendine özgü bir lûgatı vardı. Bu onu dinleten en önemli özelliğiydi. Büyük küçük herkese hitap etme yolunu iyi bilirdi.
Daha çok çocukluğumdan bahsetmek istiyorum. Annem tüm gün çalıştığı için genelde akşam eve gelince yemek yapardı. Babam da yarım gün evde olduğundan bize kolayca yemek hazırlardı. Çok acıktığımızdan mı bilmiyorum ama o yemekler o kadar lezzetliydi ki tadını hiç unutmadım.
Ağlayarak insan çok rahatlıyormuş.Her kadın ağlar ama ben çabuk anlayamadığım için bunu bilmiyordum.Hatta sesli sesli ağlıyorum hep.
Halbuki babam bunu hiç istemezdi. Özellikle ölünün arkasından sesli ağlamak doğru değil derdi . Zaman en güzel ve yan etkisiz ilaçtır ,Her acı unutulur, sen sabret, Allah yardımcın olur dediğini hatırlıyorum.
Onu kaybettiğim ilk anda , benim için dünya aynı olmayacaktı sanki. Hissettiğim bu büyük acı beni çok değiştirdi.Daha küçükmüşüm ve şimdi büyüdüm .Yapmak isteyip te yapamadığım ne çok şey varmış meğer.
Anneme çok düşkün oldum bu aralar.Babam için yapamadıklarımı ona yapmak istiyorum hep.
Ne yaparsam yapayım gerçekler değişmeyecek . Bu yüzden kabullendim. İlk günler gibi değil tabii biraz daha azaldı acılarım.
Hiç tanımadığım kişiler babama yazdığım köşe yazılarından etkilenerek bana ulaştılar. Hatta sadece KADİRLİ Postası gazetesinde resmini görünce, o kişinin babam olduğunu anlayanlar bile var. Önceleri onlarla tanışmaktan kaçıyordum, tekrar aynı şeyleri yaşayacağımı zannediyordum. Hepsi ile tanışmak istiyorum artık.
Geçenlerde babamın kuaförü ulaştı bana taziye için. Gittiği camii imamı , komşuları .Babamla ilgili yazmış olduğum köşe yazılarımda belirttiğim gibi onun ne kadar değerli bir insan olduğunu söylüyor herkes. Buradan tekrar bana ulaşan herkese selam ve sevgiler gönderiyorum. Canım babamla tekrar tekrar gurur duyuyorum.
Son olarak Mustafa dayıma çok teşekkür ediyorum. Babam, ona bir kitap hediye etmiş , O da “artık bu kitap sende kalmalı” diyerek bana verdi. Manevi değeri yüksek bu özel “Türk Edebiyatı” kitabı için çok teşekkür ediyorum. Bu kitaptan çok faydalanacağımı düşünüyorum.
Lütfen sevdiklerinize sıkı sıkı sarılın. Onlara elinizden geleni yapın ve çok sevin. Çünkü bu hayatta ölüm gerçek her şey yalan.
Bu acıların tarifi yok, çekmek zorunda değil kimse.
Tedbirli olursak riski en aza indirmek elimizde. Salgın tüm şiddetiyle devam ediyor.Kime nasıl etki edeceği bilinmiyor. Bu etkiler zamanla anlaşılacak. Duymaktan çok sıkıldık ama uygulamaya mecburuz. Maskeyi doğru kullanmak ve insanlarla görüşürken mesafeli olmak çok önemli. Ve sıkça ellerimizi sabunla yıkamak.
Evde yaşamlarını sürdüren ihtiyaç sahibi ailelere destek vermek için çıktığımız yolda çok güzel geri dönüşler oluyor. Her iki tarafın da ihtiyacı karşılanıyor. Bu Projede Belediye meclis üyeliğim döneminde ,imar komisyonunda birlikte çalıştığımız (şehir plancısı) Sibel NACAR hanımın rolü çok büyük. Kendisine teşekkür ediyorum buradan selam ve sevgiler gönderiyorum. İhtiyaç duyan zor şartlarda Yaşayan herkese faydamız dokunsun istedik.KADİRLİ Kadınlar Meclisi üyelerime sonsuz sevgiler selamlar gönderiyorum. KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfımızın yeni yerimizde tüm hemşehrilerimizi kucaklamak için bekliyoruz.
Emekler, hep güzel işler yapmak için. Sloganımız İyilikler çoğalsın kötülükler azalsın. Biz Kadınlar elele verirsek daha güzeliz.
Bugün Beraat kandili. Kandilinizi en içten dileklerimle kutluyorum. Dualarımız kabul olsun inşallah. Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz