“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Yaşar Kemal 4’üncü Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
    • 2 Mart 2019 - 09:05:16

               

DÜNYACA ünlü yazar Yaşar Kemal, ölümünün 4’üncü yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Yazarı doğum yeri olan Osmaniye’nin Gökçedam köyünde düzenlenen etkinlikte hayatı anlatılıp, şiirleri seslendirildi.

‘İnce Memed’, ‘Yer Demir Gök Bakır’ gibi edebiyat tarihinin unutulmaz eserlerine imza atan usta yazar Yaşar Kemal, sevenleri tarafından ölümünün 4’üncü yılında da unutulmadı. Osmaniye’nin merkeze bağlı, eski adı Hemite olan Gökçedam köyündeki Yaşar Kemal Parkı’nda bulunan Kültür Evi önünde anma etkinliği düzenlendi.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) ile Yaşar Kemal Çukurova Kültürü’nü Yaşatma Derneği (YAŞAD) tarafından düzenlenen programa, öğrenciler, köy sakinleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

YAŞAD Başkanı Mehmet Özer tarafından Yaşar Kemal’in özgeçmişinin anlatıldığı etkinlikte Hemite köyü ilk ve ortaokulu öğrencileri ünlü edebiyatçının şiirlerini ve ağıtlarını okudu. Şiir dinletisinin ardından Ozan Duranoğlu’nun bağlaması eşliğinde Arif Bahar ve Sevgi Sesli türküler seslendirildi. Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği’nin ‘Osmaniye’nin dünkü çocukları’ ekibi ise siyah ilkokul önlüklerini giyerek Yaşar Kemal’in sevdiği kiriştek çevirme, mendil kapmaca, ip atlama ve yağ satarım bal satarım gibi çocuk oyunlarını oynadılar. Oyunlara, programa katılan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mana Potu Kitap Kulübü üyesi öğrenciler de eşlik etti. Etkinliğe katılanlar Yaşar Kemal Kültür Evi’ni gezdikten sonra aynı park içerisinde bulunan İnce Memed anıtına karanfil bıraktı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz