OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ YANINIZDA BİZ VARIZ” PROJESİYLE HAYAT BULUYORLAR
    • 21 Mart 2019 - 07:09:25

Kadirli ilçesinde, kaymakamlık tarafından oluşturulan yaşlı bakım ekibi tarafından yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet veriyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde oluşturulan 6 kişilik ekipler, yanlarında getirdikleri malzemelerle eşyaları temizliyor, çamaşır ve bulaşıkları yıkıyor, yemeklerini hazırlıyor, evin çevresini süpürüyor. Yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların taleplerini alan ekipler, Kaymakam Tamer Orhan’a ileterek, yapılmasını sağlıyor. Görevlilere çay ikram eden vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Vakıf Sorumlusu Yusuf Dokuzoğlu,  yaptığı açıklamada, tespit ettikleri 60 yaşlı ve kimsesiz vatandaşın haftada bir defa evini ziyaret ederek, kişisel temizliğin yanında ev temizliği ve yemeklerinin yapıldığını söyledi. Ekiplerin, devletin şefkatli elinin her zaman onların yanında olduğunu hissettirdiklerini ifade eden Dokuzoğlu, şunları söyledi: “Tespit edilen 60 hastamızı haftada bir gün ziyaret ediyoruz. Kapılarını çalarak, evlerine misafir oluyoruz. Tüm detaylarıyla temizlik ve bakımları yapılıyor. Sorunlarını ve taleplerini ilgili kuruluşlara iletiyoruz. 5 yıldır devam eden çalışmalarımızı gören komşuları, sosyal yardımlaşma adına örnek alıp kendileri de yardımcı oluyorlar.”

Dokuzoğlu, yaşlıların hem yalnız olmadıklarını hem de dertlerini ve sorunlarını çözen birilerinin olduğunu hissettireceklerini anlattı. Yalnız yaşayan 74 yaşındaki yürüme engelli Hüsne Ela ise evladı olarak gördüğü ekipteki görevlilere teşekkür ederek, “Sağolsunlar onlar geldiği zaman dünya benim oluyor. Her işimi yapıyorlar. Allah, devletimize zeval vermesin.” diye konuştu. 81 yaşındaki Meryem Kalmış da “Bu dünyada kimsem kalmadı. Hiç evlenmedim. Kardeşim, çocuğum yok. Allah devletimizden razı olsun. Kaymakamımızdan razı olsun.” dedi. Ekipte görevli Meryem Dörtgöz ise evlerine gittikleri yaşlıları şefkat ve merhametle yaklaştıklarını anlattı. Genel temizlik ve bakımını yaptıklarını yaşlıları anne ve babaları gibi gördüklerini dile getiren Dörtgöz, “İleride bizim de yaşlanacağımızı düşünerek, onlara şefkat ve merhametle yaklaşıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Bizleri kendi evlatları gibi görüyorlar. Onların yüzü gülünce bizler de mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz