“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

SEVGİNİN DOKUNDUĞU YOLLAR GELSİN
    • 7 Mayıs 2019 - 12:57:27

Bir zamanlar sevgilimle bir kabukta iki badem içi gibiydik. Sürekli birlikteydik ve mutluyduk. O gün geldi ayrılık çanı çaldı. Sevgilim uzak bir diyara gitti. Her saniyesi yıllar gibi uzadı ayrılığın. Bir gün ansızın çıkageldi.

‘’Neden habersiz bıraktın, aramadın beni?’’ diye sitemde bulundu.

‘’ Nasıl haber iletebilirdim ki?’’ dedim.

‘’ Bulunduğum şehre yolu düşen biriyle mesela’’ dedi.

‘’ Gönderdiğim kişinin güzelliğinle aydınlanmasını ve beni ışığından yoksun bırakmasına tahammül edemezdim’’ dedim.

Yaşlı kızlar dahi köprülerin üstünde yol alırken, külçeler yüklü kamyonlar gelin evine yol alırken, kazanlarla bulgu pilavı ve kuru fasulye herkes için pişerken biz sevgilerden kovulduk. Çiçek alıp mezarlıklara giderken, yokuş yukarı çıkarken imece usulü el ele verirken, tabelalara kurşunla sevdamızı yazarken bize sevgiler haram oldu.

İnce bıyıklı erkekler sokaklarda yürürken, fistan giyen ablalar güzel kokularla beklerken, yataklarda bir yastık iki gönül bulunurken, sancılı aşklar istişare ile çözülürken biz sevgilerden sürgün yedik. Basma perdeler her hafta yıkanırken, bahçeler börtü böcek ve çiçeklerle bahara ulaşırken, efsaneler her gece kulağımıza fısıldanırken bize sevgiler azap oldu.

Bilinen şarkılar son ses açılıp sevdiceğin evinin önünden geçerken, akabinde gelinen caddede ses kısılıp yüreğini sadece sevdicek için muhafaza ederken, telefon çalınca sadece onun sesiyle mutlu olurken, ekmek kavgasını hayallerdeki birliktelik için yaparken biz sevginin sevabına muhtaç olduk.

Sevgiden, aşktan, merhametten, vicdandan, paylaşmaktan, anlatmaktan, iyilikten, sadakatten, muhabbetten dahası insani tüm erdemlerden kovulduk.

Geldiğimiz güzergah; ince kavaklı, basma perdeli, altın bilezikli, fistan giyimli, önünü ilikli, ayakkabısı bağlı, fesleğen kokuluyken,

Gelinen güzergah; tuzak dolu, şeytan yüzlü, kara kalpli, pis kanlı ve kaybedilen değerlerle dolu…

Umarım gidilecek güzergah gelinen güzergah gibi olmaz – MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz