“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

RABİA NAZ VATAN
    • 22 Nisan 2019 - 08:11:04

Bazı ölümler sessiz olur. Bazı ölümler kimsesiz… Bazısı vefasız, bazısı sahipsiz, bazısı vahşice ve bazısı nalsız, bazısı gizemli…

Ölüm işte, nasip işte, Azrail işte ve Kader işte deriz azığımız bitince. Bir belde geçeriz başka bir şehirde konaklarız, yoksulluktan zenginliğe ulaşırız ve her şeye kısmet deriz. Pusatlar sarar etrafımızı, elçiler haber getirir, kafir kılıç kuşanır, hırsız kümesinde yakalanır ve biz her şeye tamam deriz. Bağrımız yanar, solumuz ağlar, kavuşmak zor olur, sıla bitince gurbet yok olur ve biz her şeye biat ederiz.

Tekfurun da kızı da vardı, firavunun da çocuğu narindi, Halifeler birçok evlada sahipti, gelen evlendi giden evlendi herkese evlat nasip oldu ve biz her şeye dua ettik. Dillerde erkek dedik, sözleri delikanlı lügatında yazdık, Rabbi bile komutan eyledik, tek gerekçemiz erkek daha güçlü, yükü o kaldırır dedik ve biz güce boyun eğdik.

5 lira için sabahı akşama getirdik, çalışmak tarihimizde var alın teri hakkımızdır bildik, vatanın her karşını gerekirse çorapsız gezdik, bohçamızı bile her zaman bu topraklarda feda ettik. Düşlerimizde yaş 18 asker olduk gavuru yendik, bürokrasimiz bedelli çıkarınca koştuk ülke sınırını Ferrari ile geçtik, işlerin başına her daim kalas, dalkavuk, zalim ve fıtratı bozukları getirdik; sonucunda mı? En son Rabia’yı kaybettik.

Bu gidişin gidiş değildi Rabia. Küçük kızım, eminim ki ne mavi balina, ne baban ne de ailen seni aşağı attı. Yine birileri bir cana kıydı suç; ahirete, kadere ve düştüğün yere kaldı.

Eğilme Şaban, bu vatan seninle. İster kafayı yemiş desinler ister hasta… Sen eğilme. Soyadın Vatan ise bu vatan evlatları seninle.

Ve sen Rabia diğer adın Naz… Şuan okulun koridorunda yürüyemiyorsan, iki kız dışında arkadaşın olmadıysa, derslerin bitince eve koşamıyorsan, şiirlerde yer almıyorsan, saatlerce anneni özleyemiyorsan, lanet politika, siyaset, para, geçim derdi ve memleket sorunlardan sıra sana gelmiyorsa dünya batsın!

Umarım cennette ürkek adımlarla dolaşmıyorsundur. – MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz