OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

PARAMPARÇA 
    • 24 Aralık 2018 - 08:00:42

Devir ekonomi devri malum. “İşten artmaz, dişten artar.”diyerekten sık Allah sık ediyoruz kemerleri. Ne pantolonda mecal, ne cepte unutulmuş tek kuruşumuz yok Allah’a şükür. Bulunca sevinelim diye ceketlerin ceplerine iliştirdiğimizi paraları bile ilk akşamdan yedik elhamdülillah.

&

Maaş günü kralız, demeyin keyfimize . Cafelerde buzlu limonatalara koyduğumuz naneler yediğimiz nanelerden pahalıya patlar başımıza . Çünkü nane mühim. Medeniyetin en önemli simgelerinden, modern hayatın özütü adeta. Aman deyim ne yaparsan yap bi dal nane kondur üzerine muhakkak. Bizim, efendime söyleyim İtalyan gavurundan neyimiz eksik. Onların fesleğeni, domatesi, mozarellası varsa bizim de dal, dal yeşil, yeşil nanemiz var.Geçen derginin birinde okumuştum “Ne yersen ye s.çacağın yine aynı b.k! Diyordu bir zatı muhterem. Utanmasak b.kumuzun üzerine de dikeceğiz hani, Tövbe estafürulllah!

&

Para deyip de geçmeyin sakın ha. Şimdilerde cebindeki kadar adamsın. Statü de saygınlık da hatta aşk bile bu cebindeki mangırların sıcak yüzüne endeksli. Öyle ki cebin doluysa başka hiçbir şeyin ehemmiyeti yok. Cahilmişsin, görgüsüzmüşsün, öküzün biriymişsin kimin umurunda! Her eksiğimizi paramızla yamarız alimallah!

&

Altında kız gibi bir araba, önünde son model bir cep telefonu, üzerinde kalite akan bir postun varsa, o içtiğin 12 buçuk liralık sigarının dumanı bile misk-i amber gibi gelir adama. Tüttür tüttür düdüğünü öttür. Adam olana da böylesi yakışır maşallah!

&

Arada bir iki çulsuz çıkar “Her şey para değil” çığırtkanlığıyla durduk yere beyin bulandırır. Hiç gerek yok. Verin şuna bi kaç yüz lira susturun. Herkesin bir fiyatı illa ki var. Harcamak, tüketmek, satın almak varken düşünmek hissetmek vicdan yapmak da neyin nesi! Galat-ı meşhur lügat-i fasihten evladır. Kim alıyor ya hu böyle adamları içeri, fesubhanallah!

&

Neyse ne diyorduk? Ha ekonomi…Evet tasarruf şart bu devirde. Gerçeklerse acı ne yazık ki. Birileri afedersiniz b.konun üzerinde ceviz kırarken, siz dirhemle yiyip, gramla s.çmak zorundasınız. Birileri cukka cukka götürürken malı, siz elinizdekilerle idare etmek sonra o eli açıp Allah’a şükretmek zorundasınız. Aza kanaat bir tek yoksula farz kılında ya ,hasbinallah!

&

Velhasıl siz aşınızdan, ekmeğinizden tasarruf edersiniz, bazıları karakterinden, vicdanından adamlığından… Allah daha kötülerinden koru. MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz