“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Osmaniye’de ‘Ulusal Kanser Haftası’ Farkındalık etkinliği
    • 4 Nisan 2019 - 07:00:57

Osmaniye’de, Ulusal Kanser Haftası sebebiyle farkındalık etkinlikleri düzenlendi. İl Sağlık Müdürü eşi Behiye Öznavruz’un ev sahipliğinde, Vali eşi Sevilay Coşkun Hanımefendinin teşrifleriyle Valilik Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda düzenlenen programa, il merkezinde hizmet veren Kamu Kurum ve Kuruluşları il müdürlerinin eşleri, kadın yöneticiler, Kamuda çalışan kadın personel, Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri ve üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ülkü Dilek Kutluca’nın açılış konuşmasının ardından Kanser Şube Müdürü Uzman Zübeyde Gündede tarafından katılımcılara; kanser taramaları ve kanserle mücadele konusunda bilgiler aktarılarak, Kanserin belirtilerini bilmenin ve tarama programlarına müracaat etmenin hastalığın erken teşhisi açısından önemli olduğu vurgulandı.

5 YILDA 268 BİN KİŞİYE KANSER TARAMASI YAPILDI

Kanserin vücuttaki normal hücrelerin çok aşamalı bir süreçte tümör hücrelerine dönüşerek kontrolsüz çoğalmasıyla oluşan ve hem dünyada hem de ülkede en önemli hastalık ve ölüm nedenlerinden biri olduğu anlatılarak, Türkiye’de erkeklerde sırasıyla akciğer, prostat, kalın bağırsak, mesane ve mide kanserleri en sık görülürken, kadınlarda ise sırasıyla meme, tiroit, kalın bağırsak, rahim ve akciğer kanseri en sık görüldüğü belirtildi. Kanserden korunmada özelikle Sağlıklı kiloda kalmak ve bunu sürdürmek Taze meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek Sigara ve alkol kullanmama, yeterli düzeyde fiziksel aktivite yapma önerilirken, ilde 2014- 2019 yılları arasında Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri ve kalınbağırsak Kanseri yönünden 268 Bin kişinin tarandığı ve pek çok vatandaşın erken teşhisle hayatta kaldıkları hatırlatıldı. Ayrıca, kanser taramaları konusunda uygun yaş aralığındaki bireylerin Aile hekimlerine ve KETEM’e müracaat etmesi yönünde çağrı yapıldı.

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz