“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Osmaniye’de İl Verem Kontrol Kurulu Toplantısı
    • 21 Aralık 2018 - 08:20:56

Osmaniye’de yapılan, Tüberküloz Kontrolü, Doğrudan Gözetimli Tedavi ve Aktif Tüberküloz Sürveyansı Çalışmalarının değerlendirilmesi amacı ile İl Verem Kontrol Kurul ve Aktif Tüberküloz Sürveyans Toplantısı yapıldı. Dr. Musa Çıtırık Üreme Sağlığı Merkezi Salonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlene toplantıya, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hayri Sarı, Osmaniye Verem Savaş Derneği Başkanı, Tüberküloz İl Koordinatörü ve konu ile ilgili uzmanlar katıldı.

İl Verem Kontrol Kurul ve Aktif Tüberküloz Sürveyans Toplantısında; Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) Verem hastalarında erken teşhis ve tedavisinin önemi, sağlıklı olan bireylere verem enfeksiyonun yayılmaması için alınacak önlemlerin neler olduğu hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

Ayrıca Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) eğitimlerinin düzenlenmesine, psikolog ve sosyal çalışmacının görev aldığı komisyon tarafından tedaviye uyum sağlamayan tüberküloz hastalarını tedaviye uyum için gerekli çalışmaların yapılması kararının devamına, Kamu ve Özel Hastanelerde Tüberküloz teşhisi konan hastalara HIV testi yapılarak 014 formalarının eksiksiz doldurulup, gizlilik ilkesine uyularak gönderilmesinin sağlanmasına, Aktif Tüberküloz Sürveyansı kapsamında ise Tüberküloz tanısı konulan hastanelere, Aktif Sürveyans çalışmasını yerinde görmek amacı ile 2 ayda bir ziyaret edilmesi gibi kararlar alındı. Ayrıca, İl Verem Kontrol Kurulu tarafından yaklaşmakta olan 72. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası içerisinde, tüberküloz hastalığı ve DGT hakkında halka, öğrencilere ve sağlık çalışanlarına eğitimler verilmesine karar verildi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz