“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

 MİLLETVEKİLİ KAYA KOMİSYON SÖZCÜSÜ OLDU
    • 20 Mayıs 2019 - 20:16:00

Bilişim Teknolojileri Bağımlılığı önlenmesinin araştırılması için TBMM’de kurulan Meclis Araştırma Komisyonu sözcülüğüne AK Parti Osmaniye  Milletvekili ve aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu Üyesi İsmail Kaya seçildi.

Bilişim teknolojileri bağımlılığının etkilerinin incelenerek olası zararlarının bertaraf edilmesi ve bu teknolojilerin kontrollü kullanılmasının sağlanabilmesi için yapılması gerekenlerin saptanması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Mecliste 5 parti grubunun ortak önerisi ile Meclis Araştırma Komisyonu’nun ilk toplantısında başkan ve üye seçimleri yapıldı. Başkanlığına Ak Parti Eskişehir  Milletvekili Nabi Avcı, Başkan Yardımcılığı’na Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun,  sözcülüğüne Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Katip üyeliğine ise Ak Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci seçildi.  5 Parti grubundan toplam 12 milletvekilinin üye olarak görev yapacağı komisyon, Kamu Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları , Üniversiteler ile Türkiye’nin değişik illerinde ve gerektiği durumlarda yurt dışında araştırma ve çalışmalarda bulunacak.

Komisyon Sözcüsü ve AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya açıklamasında “ Hayatımıza giren teknolojinin getirdiği kolaylıklar ve sayısız faydalar var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerindeki kontrolünü kaybetmesi ve teknolojiyi ölçüsüz, sınırsız bir şekilde kullanması çok ciddi zararlara sebep olmaktadır. Teknolojilere bağımlı olan bireylerde bedensel, sosyal ve psikolojik sorunlarla karşılaşılmaktadır. Yeni kurulan araştırma komisyonumuzda,  öncelikle bu bağımlılığa sebep olan psikiyatrik rahatsızlığının tespit edilip ,  rahatsızlığa uygun tedavi yöntemlerinin belirlenerek tedavi sürecinde izlenmesi gereken yollar üzerine çalışmalar yapacak.  Tabiri caizse Dijital Obezliğe dikkat çekmek, dengeli ve amacına uygun teknoloji kullanımını sağlamak için “ Dijital Diyet “ reçetemizi Komisyon gündemimize sunacağımızı  ifade edebilirim. Komisyonumuzun araştırması sonucu elde edilen  veriler kamuoyu ile paylaşılacak. “ açıklamasında bulundu.

Komisyonlar, 3 ay boyunca çalışmalarını sürdürecek, gerekirse 1 ay ek süre alabilecek.

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz