DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

KARNE NOTUMUZ
    • 19 Haziran 2019 - 07:27:07

Bir eğitim-öğretim yılı daha bitti. Öğrenciler, öğretmenler, veliler, yöneticiler, daire başkanları ve kurum elemanları… Herkesin eline, diline, aklına ve yüreğine sağlık. Karne notu sadece öğrenciye özgü olmamalı, ben de sizlere birer not vermek istiyorum.
&
Saadet Öğretmen, baş tacısın. Sevgili öğretmenimiz, okul öncesi öğretmeni olarak atandığı köyde severek işini yapmış, öğrencilerine yeni değerler katmıştır. Verimli olabilmek için saçını süpürge etmiş, özverisiyle ufacık bedenlere aklı selim bir ufuk çizmeye çalışmıştır. Değerli öğretmenimizin nezlinde karakteri, çalışması, zihni ve geleceğe dair görüşleri yalın, açık ve temiz olan tüm öğretmenlere gönül duasıyla gani gani başarılı notunu veriyorum.
&
Saadet Öğretmen görevini yaparken o kurumda bir de müdür vardır. Bu müdür yaklaşık 22 senedir aynı okuldadır. Müdür bazı günler kan ter içinde kalmaktadır. Sorsan bağda bahçede çalışmıştır, hatta çocuklarla oyun oynadığını dile getirmektedir. Oysa gerçekler Saadet Öğretmen sayesinde gün yüzüne çıkacaktır. Müdür sapkın ve sapık düşünceler içinde 6 çocuğa cinsel istismarda bulunmuştur. Sayı o an böyledir fakat koca 22 sene kim bilir hangi kötü niyetleri o bedenlerde yaşamak istemiştir. Yıl içinde yaşanan ya da hafızalara kazınan bazı olaylardan sadece biridir bu. Kurumu kötüleyen, öğrencilerin sadece adına değil geleceğine de sansür uygulayan bu tür insanlara selam olsun, sizin notunuz harlı harlı cehennem ateşli, başarısız oldu.
&
Bu kuruma yönetici atayan bir de üst kurum yöneticileri vardır. Onlar özenle seçilmiştir. Tecrübe en önemli etkendir. Deneyim ise onlar için imza niteliğindedir. Fakat bundan öte mührü ‘’dayı, amca, siyasi kimlik, yalakalık, içten pazarlık” olan ve seçildiğini iddia eden bu yöneticiler, sizlerin de notu başarısız. Bir de daire başkanlarımız var. Keşke tüm yöneticiler onun gibi olsa… Bir kez karşılaştım kendisiyle. Doğallık, mütevazilik, içtenlik, zeka ve duygu birikimi ile bizlere hala rol model olan Strateji Geliştirme Daire Başkanı, selam olsun size. Sizin huzurunuzda vatan aşkı olan, işini temiz yapan, yandaş değil kardeş arayan ve bu uğurda planlı çalışan tüm yöneticiler, notunuz samimiyetle başarılı oldu.
&
Öğretmen, yönetici bir şeyler anlatırken bir de onları dinleyenler vardır: Sevgili veliler… Çocuğunu yarış atına çeviren, sosyaliteyi öldüren, gencecik beyinlere sadece kağıttan başarı resmi çizen, içine kapatan ya da uçuk bir dünyada alem yaptıran veliler… Duygulara derman olamayan, dayağı ön şart, yarım bırakmayı son kart olarak kullanan; kıyası ekran, sınavı haciz diye gören, ve sırf kendi egoları için çocukları kolej bağımlısı yapıp devletin okullarını küçümseyen veliler, notunuz katmer katmer resimsiz başarısız. Ha şu da var; evladı için simit satan Ayşe Teyze, oğlunun başında uyuyakalan Mehmet Amca, çocuklarını alıp parka giden, spora önem veren Ufuk Ağabey, sanal uyuşturucuya geçit vermeyen Nesli Abla, “Başarı kağıtta, zenginlik sağlam ruhta.” diyen Hasan Dede, okula gelip ” Çocuğumun notunu yükselt, geziye o da gitsin, benim çocuk neden başarısız, dur evladım nike ayakkabı alayım da giy git at havanı, evladım ne yapsan haklısın” demeyen veliler… Siz ve sizler gibi velilerin notları ışıl ışıl güneşli, iyi.
&
Ve siz değerli öğrenciler, vatan aşkı, özgürlük hissiyatı, örf adet, ar namus kavramı, iman ve ilah bilgisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, edebiyatı ve şiiri aşk olarak gören, okuyan… Cebinde parası varken paylaşan, yokken dik durup alın teriyle kazanan, yalın ayak kalan insanlara empati kurup onları anlayan siz değerli öğrenciler…. Sayınız giderek azalıyor. Boşverin demiyorum nicel başarıları, eğer bu değerlere sahipseniz ve sahip olmak için çabalıyorsanız notunuz ufku açık mavi renkli yıldızlı pekiyi. Siz benim canımsınız.
&
Son olarak ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarım… En kısa zamanda mesleğe başlamanız umuduyla sizlere dua edip yanınızda olmaya çalışıyorum. Buna istinaden Ağustos ataması var ya da yok diye karanlık açıklamalar yapanlar, neden bu güzide insanları düşünmezsiniz? Onlar bu atama olsun diye çalıştılar ve şuan alan sınavları var. Bu motive düşürücü açıklamaları yapanlar notunuz hayal bozucu karanlık sıfır. Bu öğretmen arkadaşlarım sizlere not sığdıracak alanım yok.Fakat yüreğimin ötesinde başarılısınız.
&

Bir yıl bitti. Gelecek yıl talimin geliştirici ve ilmi, terbiyenin değerli ve maneviyat özellikleri kazandıracağı bir yıl olması umuduyla. Selametle. Unutmadan yazılarımı takip eden, sıkılmadan okuyan, başlığa bakıp orda kalmayan siz değerli okuyucularım ve Çukurova Metropol ailesi… İyi ki varsınız, notunuz evrensel iyi.- MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz