KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

KADİRLİ GENÇ YETENEKLERİNİ ARIYOR
    • 14 Kasım 2018 - 08:51:06

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 81 ilde uygulanan “Türkiye Sportif Yetenek Tarama ve Spora Yönlendirme projesi” Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde büyük bir özveriyle devam ediyor.

GELECEĞİN SPORCULARI OLMAK İÇİN YARIŞTILAR

Projesi kapsamında 3. sınıf öğrencileri taramadan geçilip yetenekleri öğreniliyor. 
İlçede 3. sınıfta okuyan öğrencilerden bin yüz öğrenci yetenek taramasından geçti. Yaklaşık  bir haftalık değerlendirme ve eleme sürecinin ardından kriterlere uygun öğrencilerin

ilk aşamada   dijital ortamda kayıtları oluşturuluyor. Sonrasında 9 ayrı istasyondan oluşan boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşularında elektronik cihazlarla hassas ölçümleri yapılarak tablet aracılığı ile Türkiye geneli veri tabanına işleniyor.

Yapılan taramalar sonucunda Türkiye genelinde birinci basamakta seçilen 200.000 öğrenci iki yıl süre ile illerde ve ilçelerde oluşturulacak spor eğitim merkezlerinde temel spor eğitimine alınacak. Eğitimlerinin sonunda testler sonrasında 1500-2000 civarı öğrenci belirlenerek olimpiyat sporcuları olarak yetiştirilecekler.

Gençlik hizmetleri il müdürlüğünden gelen  Antrenörler  nezaretinde taramadan geçen minik öğrencilerin hayalleri ise farklı alanlarda sporcu olmak. Gençlik Hizmetleri ve spor ilçe Müdürü Yılaz Bal,Spor bakanlığı ve Milli eğitim bakanlığının ortak projesi olan ve Türkiye’nin 81 ilinde uygulanan sportif yetenek tarama testine yoğun bir katılım var.  Burada yapılan cihazlarla yapılan tarama sonucunda yetenekli öğrencilerimiz spor bakanlığının havuzuna düşmekte ve orada yetenekli öğrenciler tespit edilmektedir. Tespit edilen öğrenciler tekrardan bizim tarafımıza bildirilmekte ve bu çocuklar bizim antrenörlerimiz tarafından ikinci etap olarak çalışmaya tabi tutulacak ve Türk sporuna en iyi şekilde hazırlandırılıp kazandırılacak dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz