UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KIZILAY’DAN ÖĞRENCİLERE ÇOCUK BAYRAMI HEDİYESİ

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

KADİRLİ’DE ESKİ OKULDA YANGIN

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ

YANIK  İBA’YA VE  MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

YANIK İBA’YA VE MECLİS ÜYELERİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ BASIN BİLDİRİSİ
    • 7 Kasım 2018 - 07:22:27

İlimiz genelinde resmi, milli ve dini bayramlar ile çeşitli açılışlarda, özel günlerde ve kutlamalarda hava fişek kullanımı gözlenmektedir. Bu maddelerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde ve usulüne aykırı kullanımından ötürü oluşan yüksek seviyeli ses, çevresel gürültü seviyesi sınır değerlerini aşarak halkımızda korku, heyecan ve panik yaşanmasına neden olmakta, can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir.

87/12028 Karar Sayılı Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklanması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzük uyarınca “Şenlik ve işaret fişekleriyle oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin beş kilograma kadar olan miktarlardaki satışları serbesttir. Ancak, şenlik ve işaret fişekleri 18 yaşından küçüklere satılamaz. Oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler dışında şenlik ve işaret fişeklerinin kullanılması bu işi bilen bir sorumlu gösterilerek, yerel mülki amirden izin alınmasına bağlıdır” hükmüne amirdir.

Belirtilen düzenleyici hükümlere uymayanlar hakkında idari işlem yapılabilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi (c) bendine göre Valiliklerce gerekli karar ve tedbirlerin alınarak bunların ilan edilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Havai fişek gösterisi talebinde bulunanların 87/12028 Karar Sayılı Patlayıcı Maddeler Tüzüğünün 117. maddesine göre, bu işi bilen bir sorumlu (A sınıfı ateşleyici yeterlilik belgesi bulunan en az bir ateşleyici) göstererek Mülki Amirlikten izin almak için en az bir iş günü önce müracaat edilmesi gerekmektedir. Söz konusu iznin alınabilmesi için başvuru dilekçesine aşağıdaki belgeler eklenecektir:

1. Talep sahibinin aşağıdaki bilgileri içeren dilekçesi;
a) Havai fişeklerin cinsi ve miktarı,
b) Havai fişeklerin kullanılmasının talep edildiği yer ve zaman,
c) Havai fişeklerinin hangi amaçla kullanılacağı,

2. (A) sınıfı ateşleyici yeterlilik belgesi

3. Havai fişek gösterisini yapacak olan kişinin taahhütnamesi,

4. Havai fişek gösterisini yapacak olan kişinin tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortası,

5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesinin ( c ) bendine istinaden ;

İlimiz genelinde yapılacak havai fişek gösterileri izninin alınabilmesi için başvuru dilekçesine yukarıda belirtilen belgelerin eklenmek suretiyle Mülki Amirliğe başvurulmasını, 87/12028 Karar Sayılı Patlayıcı Maddeler Tüzüğünün 117. maddesine göre bu işi bilen bir sorumlu (A sınıfı ateşleyici yeterlilik belgeli en az bir ateşleyici) gösterilerek yerel Mülki Amirden izin alınmasını, havai fişek gösterilerinin en geç saat : 22:30’ a kadar yapılmasını, bu saatten sonra yapılmamasını,
Aksine hareket edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. ve 36. maddesi, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 170. ve 174. maddesi, 2872 sayılı Çevre Kanununun 14. maddesi, 87/12028 Karar Sayılı Patlayıcı Maddeler Tüzüğünün 129. maddesine göre işlem yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz